La nova vicepresidenta de Junts Aurora Madaula ha atribuït avui el càstig que va rebre de la militància de Junts en el congrés d'aquest dissabte passat a Argelers, al fet que ella "no ha tancat la carpeta de la independència". Madaula s'ha pronunciat en resposta a un internauta que ha assegurat que hi ha hagut un vot de càstig contra els candidats octubristes per part del sector més "convergent i autonomista". "Això i altres coses que seran plenament posades en coneixement de tothom. Hi ha gent que ha tancat la carpeta de la independència. I els que no ho fem, fem nosa", ha indicat sense embuts Madaula.

Madaula ha estat la vicepresidenta menys votada de les 4 que es presentaven, i va rebre només 919 suports. En canvi, Josep Rius ha reunit 1.676 vots, Francesc Dalmases 1.419 i Anna Erra 1.791. En aquest sentit, cal recordar que el nou secretari general de Junts, Jordi Turull, ha obtingut més vots (1.854) que no pas la presidenta del partit, Laura Borràs (1.776). De fet, també ha superat Borràs, Anna Erra, alcaldessa de Vic.

Madaula ha reproduït després una reflexió d'Antonio Gramsci, que algú li ha enviat, on es proclama que "l'honest no fa males passades", i ha rebut en això el suport de la presidenta del partit, Laura Borràs. "Quins bons companys que tens", li ha dit Borràs al·ludint a qui li havia tramès l'escrit. 

Borràs va manifestar ahir en el congrés Junts que aquest partit haurà d'actuar des de tots els espais en què sigui possible, també des del Govern, però que caldrà fer que l'executiu de Pere Aragonès "sigui més ambiciós nacionalment". "Fa un any vam accedir al Govern i ara hem de treballar perquè aquest Govern independentista faci avançar aquest país cap a la independència. Cal governar amb una visió independentista, perquè governar no és la finalitat en ella mateixa, governar és un mitjà per arribar a l'objectiu d'un país millor que volem aconseguir", va reblar. Igual com va fer Turull en el discurs que la va precedir, Borràs va reivindicar el paper de Junts per mantenir oberta el que ha descrit com la carpeta de l'1-O. De fet, segons la nova presidenta, la insistència del partit en aquest sentit és el que ha provocat que faci "nosa".