El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha lamentat aquest dimecres la “fixació” que té el PP amb Carles Puigdemont i ha recomanat al partit d’Alberto Núñez Feijóo que busqui una coalició de cara a les eleccions catalanes del 12-M anomenada “Junts pel Conflicte”. És la resposta que ha donat el ministre a Cayetana Álvarez de Toledo durant la sessió de control al Congrés dels Diputats. “Si tant el necessiten, per què no es presenten junts? Vostès no senten preocupació, sinó nostàlgia”, ha asseverat; a banda d’assegurar que, a parer seu, les dues formacions són “dues cares de la mateixa moneda”; separatistes i separadors, tots units per la nostàlgia del 2017”. Així, ha conclòs que a les eleccions del 12 de maig els catalans votaran en “un referèndum” en el qual podran triar “entre conflicte i enfrontament o entre futur, acord i Salvador Illa”.

 

La pregunta de la popular Cayetana Álvarez de Toledo tractava sobre el retorn de Carles Puigdemont: “Què farà el govern espanyol quan el pròfug amb voluntat de reincidir torni a Espanya?”; ha preguntat durant la sessió de control d’aquest dimecres. La portaveu del PP a la cambra baixa ha assegurat que el líder de Junts per Catalunya “serà detingut”. “No ho podrà impedir la llei d’amnistia”, ha assegurat, a més de preguntar al ministre Bolaños al costat de qui se situarà “quan un jutge ordeni la detenció de Puigdemont”.

Bolaños, en la seva resposta, ha lamentat la poca “creativitat” de la “factoria ultra” del PP. Així, ha tornat a recordar que va ser amb un govern del PP quan es va celebrar el referèndum de l’1-O, així com la consulta del 9-N. “En tot cas, sé que els amnistiats tornaran a una Catalunya molt diferent de la del 2017; a vostès no els preocupa ni Catalunya, ni Puigdemont, ni l’amnistia; sinó que es posi de manifest que el govern socialista sigui capaç d’unir els catalans”, ha sentenciat.

Una sessió marcada per l’obertura de diligències a Begoña Gómez

La sessió de control d’aquest dimecres s’ha caracteritzat per la decisió del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid d’obrir diligències prèvies contra Begoña Gómez, esposa de Pedro Sánchez, per investigar les relacions que ha mantingut amb diverses empreses privades que han acabat rebent fons i contractes públics de l'Executiu espanyol. Es tracta d’una investigació per dirimir si s'han comès delictes de tràfic d'influències i corrupció. Les diligències de la investigació s’han declarat secretes.

El president del govern espanyol ja ha reaccionat a la notícia, en una resposta a Gabriel Rufián durant el seu cara a cara amb el líder d’Esquerra Republicana a Madrid. Preguntat per si el líder socialista creu en la justícia espanyola, ha respost que “en un dia com avui, i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, continuo creient en la justícia d’aquest país”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!