El govern espanyol ha lloat aquest dimarts la figura de Salvador Illa com a candidat del PSC el 12-M i com a gestor d’una pandèmia, davant l’ofensiva d’Esquerra Republicana contra el líder dels socialistes catalans pel cas Koldo. Pilar Alegría, portaveu de l’executiu presidit per Pedro Sánchez, ha recordat que comissions d’investigació com les d’aquest dilluns “no només les poden veure els diputats, sinó també els ciutadans”. “I ahir van poder reforçar la seva opinió sobre Illa, per l’exercici de solvència, transparència i bona gestió”, ha asseverat la també ministra d’Educació en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

 

Alegría ha estat preguntada, concretament, per la insinuació de Gabriel Rufián que Salvador Illa podria estar esquitxat pel fang del cas Koldo, quan va afirmar que “si estafen tres vegades a un càrrec públic, és que hi ha marro”. La portaveu del govern espanyol no ha entrat al cos a cos en aquesta qüestió, i s’ha limitat a entronitzar el primer secretari dels socialistes catalans com la millor opció a votar en les eleccions del 12-M: “Hi ha una realitat a Catalunya que prové dels darrers resultats electorals, que indiquen que una important majoria de catalans aposta per la Catalunya que avança i dona resposta als interessos en matèria d’educació i habitatge per obrir una nova etapa al territori”.

Aquest mateix dimarts, Gabriel Rufián ha acusat Illa d’haver “insultat la intel·ligència” dels diputats que van seguir la comissió d’investigació d’aquest dilluns. “Em va sorprendre perquè va ser el típic compareixent que no s’ha preparat la seva compareixença, i que es pensava que fent-se el boig se’n sortiria amb quatre frases fetes”, ha manifestat en roda de premsa a la cambra baixa. “Si algú em tracta de boig, la meva feina és fer-lo veure que no soc burro”, ha manifestat també Rufián, a banda de lamentar que el ministre de Sanitat durant la pandèmia assegurés que “no sabia res” del cas de corrupció que ara esquitxa el PSOE.

Rufián: "Si a un càrrec públic l’estafen tres vegades, hi ha marro"

El cas és que les paraules d’aquest dilluns del cap de files d’ERC a Madrid van ser encara més dures. “Quan a un càrrec públic l’estafen una vegada, és culpa de l’estafador, a la segona ja comença a ser culpa del càrrec i l’inhabilita perquè significa que no s’assabentava de res, però si l’estafen tres vegades, és que hi ha marro”, va arribar a manifestar. “No crec que m’hagi estafat ningú”, va asseverar Salvador Illa.

També dilluns, el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va assegurar que “la corrupció sempre és una línia vermella” de cara a arribar a pactes amb altres formacions, quan se li va preguntar què passaria si s’acaben demostrant vincles entre Salvador Illa i la trama del cas Koldo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!