El Bloc Quebequès ha dut a la Cambra dels Comuns de Canadà el suport als presos polítics i exiliats catalans, destacant el paper del president a l'exili Carles Puigdemont. En una intervenció aquest dimarts, el diputat Luc Thériault s'ha dirigit al plenari per demanar el compromís de la resta de la cambra amb els represaliats catalans.

En la seva intervenció, Thériault ha interpel·lat també a l'estat canadenc: "Es compromet a no obstaculitzar l'arribada al Quebec de Carles Puigdemont?". "En nom de la democràcia, condemnarà els abusos autoritaris d'Espanya i els seus judicis polítics?", interrogava el diputat. 

Tot això, després que el govern d'Ottawa hagi refusat, per dues vegades consecutives, el permís d'entrada a Puigdemont al país. A més, aquest dissabte passat, Yves-François Blanchet, el líder del Bloc Quebequès, va visitar el president a la Casa de la República de Waterloo per mostrar-li la seva solidaritat. El cap del Bloc Quebequès va assegurar que havia tornat a convidar a Puigdemont perquè visiti el Canadà, quan les circumstàncies ho permetin.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat