Yves-François Blanchet, el líder de l'independentista Bloc Quebequès, ha visitat el president Carles Puigdemont a la Casa de la República de Waterloo i li ha mostrat la seva solidaritat. Blanchet ha aprofitat la seva estada a Europa per a la commemoració del 75 aniversari del desembarcament de Normandia per visitar l'exiliat català. S'ha desplaçat a Bèlgica expressament per a veure'l.

Quebequesos solidaris amb Catalunya

Blanchet ha declarat, després de la reunió, que els dos havien discutit el tractament que reserva Espanya a la nació catalana, i ha afirmat que les aspiracions catalanes a la independència "són legítimes i democràtiques" i que estan associades al "dret d'autodeterminació dels pobles". Blanchet ha afirmat que el govern canadenc hauria de condemnar "la deriva autoritària de l'Estat espanyol".

Invitació al Quebec

El cap del Bloc Quebequès ha assegurat que ha tornat a convidar a Carles Puigdemont perquè visiti el Canadà, quan les circumstàncies ho permetin, després que el govern d'Ottawa hagi refusat, per dues vegades consecutives, el permís d'entrada a Puigdemont. Blanchet ha afirmat que "El senyor Puigdemont mereix ser tractat amb el mateix respecte que la diplomàcia canadenca reserva als caps d'Estat". Blanchet ha emplaçat Justin Trudeau, el cap d'Estat canadenc, que no obstaculitzi el dret de Puigdemont a fer una estada al Quebec on, assegura, "serà rebut calorosament".