Segueix el degoteig de baixes al programa Zona Franca de TV3. El col·laborador Tomàs Fuentes ha anunciat aquest dimarts que abandona el late night de la cadena pública. Fuentes ha afirmat que ja no s'hi troba còmode, "em planto i he decidit que ho deixo estar". El guionista, que també és col·laborador de Catalunya Ràdio ha anunciat la seva decisió en directe, tot i que, ha tingut paraules d'ànims i d'afecte cap a l'equip que forma el programa que "són boníssims tots i endavant". Fuentes va celebrar la decisió de Joel Díaz de deixar de ser el presentador del programa, "dignitat" va escriure a les xarxes socials. 

TV3 atura les emissions del 'Zona Franca' 

Després de l'anunci de Joel Díaz d'abandonar el programa arran de l'acomiadament d'un dels seus col·laboradors, l'humorista Manel Vidal, per un acudit sobre el PSC, TV3 estudiarà la continuïtat del programa. En un comunicat, la televisió pública catalana va traslladar aquest dilluns que “lamenta” i “respecta” la decisió Díaz d’abandonar l’espai. TV3 ha explicat que en els pròxims dies no s’emetrà el programa, però que continuen compromesos amb els continguts d’humor en aquesta franja nocturna, que vol arribar a nous públics i a l’audiència jove. “La cadena estudiarà la continuïtat del programa”, han destacat. Des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’ha assegurat que Díaz continuarà vinculat a l’espai L’última hora del matí de Catalunya Ràdio

El director de la televisió pública, Sigfrid Gras, va sortir al pas de la polèmica aquest divendres i va comparèixer a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) confirmant l'acomiadament de l'humorista Manel Vidal: "No mirem cap a un altre costat, hi ha límits que no es poden superar; això és un missatge al programa". "Ells saben que això és TV3 i, si volem continuar fent aquesta mena de provocació i transgressió, accedint a un altre tipus de públic, aquestes coses no es poden repetir", va advertir. En declaracions a RAC1 a primera hora del matí del mateix dia Gras va reconèixer que la decisió havia estat seva, tot i que va explicar que l'acomiadament de Vidal s'havia decidit entre TV3 i la productora del programa en considerar que "això no pot ser". 

La rèplica de Manel Vidal

L'humorista Manel Vidal va defensar aquest dissabte la seva broma: "Jo no li vaig dir nazi a ningú". Durant la seva última intervenció en el 'Zona Franca' l'excol·laborador va ironitzar sobre el suport dels socialistes a grans projectes com la B-40, l'ampliació de l'Aeroport del Prat i el complex recreatiu que Hard Rock vol instal·lar al Tarragonès i va qüestionar que sigui un partit d'esquerres. Ho va fer mitjançant una imatge viral d'internet en què un gràfic sobre ideologies pren la forma d'una esvàstica.

A través d'un fil de Twitter, Vidal va indicar "que el PSC en l'eix social és un partit de dretes" i que a l'eix nacional "és un partit d'extrema dreta". "No cal ni argumentar-ho, això", va defensar. De fet, l'humorista va detallar que la gràfica que es va mostrar durant el seu gag era "un mem que deu tenir deu anys, i que serveix per dir que algú és molt d’esquerres fins que...". "Molta gent el fa servir per parlar d’un mateix", va explicar. "S’ha de ser molt 'boomer' o molt imbècil per creure de debò que jo vaig dir que el PSC és un partit nazi. Però és que això ja ho sap tothom, simplement tenim gent capitalitzant una falsa ofensa", va reblar. Amb tot, l'humorista va reiterar que el PSC està "fingint indignació" i va lamentar que TV3 i ERC hagin cedit "perquè és l'únic que saben fer".