TV3 ha avisat Zona Franca: si volen seguir, el cas de Manel Vidal "no es pot repetir". El director de la televisió pública, Sigfrid Gras, ha comparegut a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d'aquest divendres i ha confirmat l'acomiadament de l'humorista: "No mirem cap a un altre costat, hi ha límits que no es poden superar; això és un missatge al programa". "Ells saben que això és TV3 i, si volem continuar fent aquesta mena de provocació i transgressió, accedint a un altre tipus de públic, aquestes coses no es poden repetir", ha advertit. També ha assegurat que la sortida del col·laborador ha estat "de mutu acord" entre la televisió pública i la productora, Atomic Beat Media.

Sobre l'esmentada provocació i transgressió, Gras ha deixat clar que TV3 no vol "fer humor blanc": volen ser una televisió que "juga amb els límits de l'humor, però sense traspassar-los". "Creiem que hi ha límits que no es poden traspassar i en el programa d'aquest dimarts es van passar aquests límits", ha reblat. La cosa és que el director de la televisió pública ha considerat que "es va faltar el respecte a un nucli important de la població i això és absolutament intolerable". "Tots pensem que això és passar la ratlla i és absolutament innecessari", ha afegit.

'Planta Baixa' i la cançó amb Puigdemont

A la comissió de control a la CCMA, el grup parlamentari de la CUP ha estat l'únic que ha censurat l'acomiadament de Vidal. El diputat Xavier Pellicer ha considerat que es tracta d'un error "greu" i "flagrant". A parer seu, l'acudit sobre el PSC i l'esvàstica no és reprovable perquè no ataca cap minoria o col·lectiu vulnerable — sinó que era "un gag sobre el poder, sobre els que estan governant a l'Estat". Pellicer també s'ha demanat si la decisió de la cadena "té a veure amb el manteniment de les cadires per part de la corporació o sobre l'acord dels pressupostos que sembla que hauria de venir i en el qual també hi ha implicat el PSC".

Gras ha aprofitat la compareixença per confirmar els "reajustaments" a Planta Baixa per la cançó amb Carles Puigdemont. Cal recordar que l'equip del programa va punxar la cançó "Rata de dos patas" (de la mexicana Paquita la del barrio) mentre apareixia en pantalla la cara del president a l'exili, en una jornada marcada per la cançó de Shakira a Gerard Piqué. El director de la televisió pública ha aclarit que es va tractar d'un "error tècnic", tot i que "sembla fet expressament". "La música que es va tirar des de dins del plató i les imatges que es tiraven des de realització no estaven coordinades, amb la mala sort que van coincidir", ha detallat. Això ara ha canviat i s'han reajustat els equips per evitar nous errors de coordinació, però "ningú ha estat destituït": "No s'ha fet fora ningú, sinó que s'han reajustat els equips". Finalment, ha assegurat que hi ha una diferència important entre el cas de Zona Franca i el de Planta Baixa. "Una cosa va ser premeditada i l'altra va ser un error de coordinació", ha conclòs.