Més baixes a ERC pels mals resultats del 28-Mpleguen Pau Ricomà i Xavier Faura, els candidats republicans a Tarragona i Tortosa. És així com continua el ball de renúncies després de la desfeta a les eleccions municipals, que van començar Miquel Pueyo (Lleida), Mireia Ingla (Sant Cugat) i Sergi Seguí (Sant Just). En el cas de Tarragona, ERC va perdre un regidor i el PSC va recuperar el triomf. A Tortosa, els republicans també van perdre un regidor i Junts va quedar-se a res de la majoria absoluta.

Pau Ricomà deixarà la política

La dimissió de l'alcalde en funcions de Tarragona, Pau Ricomà, no serà immediata: deixarà la política "de manera activa" en els pròxims mesos, segons ha anunciat ell mateix aquest dilluns. Ricomà ja havia insinuat la seva marxa després de la victòria socialista del 28-M i ara ha confirmat que serà abans d'acabar l'any, una vegada s'hagin celebrat les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. Ha assegurat que ho farà per facilitar el relleu de l'equip republicà, ja que no es presentarà als pròxims comicis. De fet, ha considerat que "el pitjor que pot fer un alcalde és quedar-se fent nosa" i ha defensat que plegarà quan "l'equip ja estigui consolidat". Serà la número dos d'ERC, Maria Roig, qui passi a ser la portaveu republicana a l'Ajuntament de Tarragona.

 

Xavier Faura no recollirà l'acta

La que sí que serà immediata serà la baixa de Faura, que directament no recollirà l'acta de regidor i "farà un pas al costat". Després d'una "reflexió en fred" dels resultats, el candidat d'ERC a Tortosa ha apuntat que "no ha estat capaç de transmetre la il·lusió i l'empenta" que tenia pel seu projecte. També ha descartat ser alcalde perquè "no se sentiria còmode" presidint i governant l'ajuntament amb el 13% dels vots obtingut. Tanmateix, ha aclarit que això no deslegitima que altres ho puguin fer — davant del fet que els republicans mantenen obertes les negociacions, ja que el pacte de govern continua sent possible tant amb Junts per Tortosa com amb Movem-PSC. Sigui com sigui, Mar Lleixà liderarà ara el grup municipal.

En aquest sentit, Faura ha insistit que les negociacions requereixen "discreció". I és que ERC sí que ha aconseguit una cosa a Tortosa, "ser determinant" en la formació del govern municipal. Però encara es desconeix si els republicans pactaran amb Junts o amb el PSC. "L'important en unes negociacions és la discreció", ha reiterat Maria Jesús Viña, qui serà de nou regidora amb la renúncia del candidat. Viña era la quatre de la llista i formarà part del grup municipal amb Josep Rima i l'esmentada Mar Lleixà, que probablement en serà la portaveu.