La victòria del PSC a Lleida a les eleccions municipals del 28-M comença a tenir conseqüències a ERC i a Junts. L'alcalde en funcions de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que deixarà la política el pròxim 17 de juny, dia que s'investirà com a alcalde el socialista Fèlix Larrosa. El candidat republicà ha pres la decisió després dels mals resultats electorals d'ERC a Lleida, on han passat de ser la força més votada amb 7 regidors a passar a la tercera posició, amb 5, i no podrà reeditar l'alcaldia. Pueyo ha comunicat aquest dilluns a l'assemblea d'ERC la seva decisió i aquest dimarts la farà pública en una roda de premsa. 

La renúncia de Pueyo coincideix amb la del fins ara primer tinent i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, que ho ha anunciat aquest dimarts a la seu del partit a Lleida després dels mals resultats en les eleccions de diumenge. "És la tercera vegada que em presento en aquestes eleccions i després d'una reflexió i d'un canvi de cicle, he considerat que cal fer un pas al costat". Junts, que el 2019 va aconseguir 6 regidors i formava part del govern municipal amb ERC, ha perdut 1 regidor i deixa Junts sense opcions de seguir en l'equip de govern. Postius posa punt final a una etapa de 12 anys a l'Ajuntament de Lleida. Amb la renúncia de Postius, la número 2, Violant Cervera, assumirà el lideratge del grup municipal i la 6, Rosa Jové, entrarà al consistori.

Victòria del PSC a Lleida

En les eleccions del 28-M a Lleida, el PSC ha aconseguit passar de 7 a 9 regidors, i convertir-se en el partit més votat. En el mandat anterior, ERC va aconseguir 7 regidors, i Junts, 6, i van aconseguir formar govern amb el suport dels comuns, que tenien 2 regidors. Tanmateix, les tres formacions han patit una davallada en els vots, i els han allunyat de la majoria al ple. Aquesta pèrdua de vots, i la victòria del PSC, també ha permès que el ple compti amb més presència de la dreta i la ultradreta, on el PP ha aconseguit 5 regidors, i Vox, 2. 

El candidat del PSC a l'alcaldia de Lleida, Fèlix Larrosa, va celebrar la victòria el diumenge i va reconèixer que el resultat era millor del que s'esperava. Larrosa, que ha superat el seu principal adversari i fins ara alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC), va afirmar que aquests resultats demostren que els ciutadans volien "canvi" i s'ha obert a parlar amb tots els partits amb representació excepte amb Vox. Pueyo, per la seva banda, va reconèixer que són uns "mals resultats" i lamenta que la ciutat hagi fet un "gir a la dreta històric", amb l'entrada de Vox i la pujada de 2 a 5 regidors del PP, que s'ha convertit en la segona força a la Paeria.