Badalona, la quarta ciutat de Catalunya en nombre d’habitants -en té 216.077- estarà governada per només quatre regidors. El Partit del Socialistes no ha estat capaç de sumar més suports, tret del d’Units per Avançar que ja es va anunciar divendres passat.

Tot i ser un govern petit, l’alcalde Àlex Pastor ha assegurat que no té “cap por” d’acumular càrrecs perquè el més important és que l’equip actual “està cohesionat”. “L’anterior govern eren 7 i van ser incapaços de governar. Cadascú anava per la seva banda”, ha manifestat Pastor.

Tot i no haver sumat cap altre formació política -aquests dies es parlava de la possible incorporació de Ciutadans-, Pastor manté la “mà estesa tan des del govern com des de la governabilitat" i aquesta setmana té previst reunir-se amb la resta de formacions.

Pastor ha afirmat que aquest nou govern destaca per "la seva preparació tant a nivell laboral com acadèmic" i ha senyalat que compta també amb l'equip professional de l'Ajuntament de Badalona, que consta d'un miler de treballadors.  

Per fer front a les diverses àrees Pastor té previst rodejar-se d'assessors d'alt nivell. En aquest sentit, fa uns dies va anunciar el fitxatge 

L'alcalde Àlex Pastor serà l'encarregat de l'àrea de Salut, Gent Gran i Cooperació; Esports i Joventut i Polítiques d'Igualtat. Serà el regidor del districte que inclou Llefià i la Salut.

La regidora socialista Teresa González serà la primera tinenta d'alcalde i portarà les àrees de Recursos Interns, Participació i Habitatge que comprèn Hisenda i l'empresa municipal Badalona Serveis Assistencials, entre d'altres.

El també regidor del PSC Rubén Guijarro assumirà les àrees de Govern, Urbanimse i Medi Ambient i serà el responsable de les empreses municipals Badalona Comunicació i Engestur.

Per últim, el regidor d'Units per Avançar, Jordi Subirana -que no ha estat a la presentació per una qüestió personal-ocuparà la segona tinença d'alcaldia i serà el responsable dels àmits de Seguretat, Promoció Econòmica, Comerç, Cultura i Serveis Socials. Serà el regidor del districte 1 que inclou Canyadó, Centre, Dalt la Vila i Casagemes entre d'altres. 

El pressupost, en l'aire

Sobre el pressupost de Badalona, actualment prorrogat, Pastor ha assegurat que està obert "a millorar-lo". "Estem disposats i oberts a tot i si podem millorar-lo ho farem". Serà aquest un dels punts que tractarà amb les diverses formacions al llarg de la setmana. Pastor espera trobar el màxim consens. 

L'alcalde de Badalona no ha volgut avançar res sobre el pla de xoc que van acordar els socialistes amb les dues formacions que li van donar suport, PP i Ciutadans. Assegura que si com diu Dolors Sabater, aquest pla inclou "coses que ja estan en marxa" serà molt senzill aconseguir el suport de Guanyem Badalona.

Àlex Pastor té previst demanar una reunió amb el president de la Generalitat Quim Torra i amb el govern espanyol. També amb l'àrea metropolitana de Barcelona.