El PSC de Badalona incorpora Units per Avançar al nou govern municipal. El regidor Jordi Subirana, que va abstenir-se en la moció de censura contra Dolors Sabater, ocuparà una de les carteres del nou cartipàs municipal que es presentarà el proper dilluns a les 12 del migdia. Tot i que encara no ha transcendit quina regidoria ocuparà, tot apunta que podria dirigir l'àrea de comerç. Segons ha explicat el mateix Subirana a El Nacional, "encara és aviat per veure si serà un govern de quatre o de cinc", a l'espera que Àlex Pastor tanqui algun altre acord ―segurament amb Ciutadans―.

Jordi Subirana ha assegurat que aquest serà un govern "cohesionat" que treballarà "per la ciutat" i ha dissipat tots els dubtes sobre qui manarà a Badalona, si Pastor o Xavier García Albiol: "Aquí qui manarà és l'alcalde i els qui formen el govern. Jo no estic supeditat al PP ni hi tinc cap compromís. Ells amb mi tampoc". 

Sobre què passarà amb el grup municipal del PDeCAT, que el 2015 es va presentar amb les sigles de Convergència i Unió, Subirana no descarta trencar amb el regidor del Partit Demòcrata, Pere Martínez, tot i que "encara és aviat per dir-ho". 

Units per Avançar ha anunciat l'acord amb el PSC a través de les xarxes socials en un tuit on assegura que les dues formacions "coincidim en la centralitat política".

 En el mateix fil, Subirana afirma que no li agraden "els extrems" perquè es "retroalimenten" i "no beneficien Badalona ni els ciutadans".

L'abstenció de Subirana i el discurs previ, disposat a arribar a acords amb el futur alcalde, va despertar totes les sospites que finalment s'han materialitzat amb la seva entrada al govern de l'Ajuntament de Badalona.

El PSC, que es va mostrar disposat a parlar amb tots els grups, necessita teixir aliances i incorporar noves formacions al govern tenint en compte que només té 3 regidors. Amb el fitxatge d'Units per Avançar seran ja quatre els regidors de Pastor i no es descarta que s'hi sumi també el regidor de Ciutadans, Juan Miguel López, que va votar a favor de la moció contra Sabater. Els qui segur que no entraran al govern municipal són els regidors del PP amb qui no hi ha cap acord de govern.