Tot i el misteri que els darrers dies ha planat sobre la moció de censura de Badalona, no hi ha hagut cap gir de guió ―tot i que sí incògnita fins a l'últim moment― i, finalment, el portaveu del PSC, Àlex Pastor, ha aconseguit els suports necessaris per convertir-se en el nou alcalde del municipi.

Els 10 regidors del PP i el regidor de Ciutadans han donat suport a la candidatura del socialista que haurà d’explicar ara quin és el seu pla de govern, tenint en compte que només té 3 regidors.

pastor albiol moció badalona

Albiol felicita Pastor després de donar-li el seu suport / Sergi Alcázar

El ple extraordinari ha mantingut el suspens fins a l'últim moment, ja que el líder del PP, Xavier García Albiol, ha fet un gest que ningú esperava. Quan acabava el seu discurs ―una intervenció on no ha deixat ningú de peu, ni el PSC, ni la CUP―, el popular ha demanat un recés perquè, segons ha dit, "els meus 10 regidors, en aquests moments, no estan en condicions d'oferir el seu suport a Àlex Pastor". Aquest moviment ha agafat per sorpresa tant els regidors del plenari com la Mesa que, durant uns minuts, no ha sabut com actuar. Finalment el recés s'ha autoritzat i a la tornada, els populars han votat a favor de la moció.

Mentre al saló de plens Àlex Pastor recollia la vara d'alcalde, a l'exterior de l'Ajuntament, els concentrats en suport de Dolors Sabater han fet sentir la seva veu amb crits i xiulets. 

Partidaris de Dolors Sabater li donen suport a les portes de l'Ajuntament / Guillem Camós

Sabater diu a Pastor que Albiol l'ha "humiliat"

Albiol ha jugat la carta del suspens i això ha indignat l'exalcaldessa Dolors Sabater que, una vegada Pastor ha estat nomenat alcalde, li ha etzibat: "Ha estat una humiliació molt gran cap a vostè (referint-se a Pastor). El PP ha deixat clar a tothom que qui mana aquí és ell".  

Sabater ha manifestat que no comparteix "la maniobra" que s'ha fet per aconseguir un canvi a l'alcaldia, però que malgrat tot, "accepta les normes i els resultats democràtics".

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC, PP i Ciutadans, els vots en contra de Guanyem Badalona, ERC, ICV, Partit Demòcrata i la regidora no adscrita i l'abstenció del regidor d'Units per Avançar. 

Albiol fa un sacrifici

García Albiol ha dit que amb seu suport al nou alcalde fa "un sacrifici" i que l'objectiu del PP era fer fora Dolors Sabater. El portaveu dels populars ha afirmat, ja a la sortida del plenari, que no hi ha cap acord de govern tancat amb el Partit dels Socialistes.

En el discurs previ a la votació, Albiol ha ‘repartit’ per a tothom. A Sabater l’ha acusat de posar la ciutat "al servei de l’independentisme i de Puigdemont" i a Pastor li ha recordat que “no genera confiança” ni "als veïns ni al meu grup". 

El popular ha manifestat trobar-se amb "un dilema" perquè molts veïns li demanen "no fer fora Sabater i que el PSC porti sobre l'esquena la vergonya d'haver permès un govern de la CUP", i molts altres veïns li demanen un canvi encara que sigui "amb un partit minoritari que no genera confiança".