Enmig del terratrèmol de la dreta espanyola d'aquest dimecres, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat: no hi haurà moció al consistori. Minuts després que es fes pública la moció de censura de Ciutadans i el PSOE per desallotjar el PP del govern regional de Múrcia i que la presidenta Isabel Díaz Ayuso decidís dissoldre l'Assemblea regional i convocar eleccions anticipades, Almeida, amb el suport del seva sòcia de govern, Begoña Villacís, ha afirmat que això no passarà a l'Ajuntament de la capital espanyola.

Segons ha explicat en una roda de premsa, després de conèixer les notícies, ha conversat via telefònica amb la vicealcaldessa, la qual li ha garantit que "no hi haurà moció de censura". "Som un govern cohesionat i fort que treballem junts", ha assegurat.

D'aquesta manera, Almeida ha agraït "la confiança" que té en ell la vicealcaldessa de Ciutadans "perquè l'Ajuntament pugui seguir fent aquesta feina". Sobre la conversa entre tots dos ha indicat que ha estat "molt grata, tant des del punt de vista personal com des del punt de vista polític, perquè garanteix que no hi ha moció".

D'altra banda, Almeida, que també és portaveu nacional del PP, ha rebutjat valorar la moció de censura presentada a Múrcia. "No faré comentaris per ara", ha comentat, i ha dit que desconeix si la situació s'extrapolarà a altres autonomies on el PP i Cs dirigeixen l'executiu. El que sí que ha dit és que "el PP és absolutament de fiar" i que "els polítics estem per donar tranquil·litat i estabilitat", i més "en moments convulsos com els que vivim". 

La moció

Els grups del PSOE i de Más Madrid han anunciat aquest dimecres que han presentat al registre de l'Assemblea de Madrid dues mocions de censura contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Ho han fet pocs minuts després que s'hagi donat a conèixer —a través d'unes manifestacions del vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado— que Ayuso ha decidit convocar eleccions anticipades per evitar que es repliqui a Madrid la moció de censura que PSOE i Cs han articulat a Múrcia.

PSOE i Més Madrid intenten d'aquesta manera forçar un canvi al govern regional de Madrid tal com PSOE i Cs han fet a Múrcia i sense haver d'anar a les urnes.

La qüestió queda ara a mercè del registre electoral. Si les mocions de censura s'han registrat abans de la dissolució de l'assemblea per part de la presidenta, no es podran celebrar eleccions anticipades com a mínim fins després del debat de les mocions. Per contra, si les mocions de censura s'han registrat després, prosperarà la convocatòria electoral.