Amb les eleccions de la Comunitat de Madrid acceptades oficialment, la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha donat el tret de sortida a la precampanya electoral. Aquest dilluns, la popular ha anat a El programa de Ana Rosa de Telecinco, on ha assegurat que està orgullosa que les esquerres la titllin de "feixista" perquè, al seu entendre, això vol dir que "està al costat bo de la història".

En parlar amb la presentadora sobre els qualificatius que està acostumada a rebre, Ayuso ha assenyalat que el de "feixista", que Quintana també assegura haver rebut, "és el millor". "Quan et diuen això saps que ho estàs fent bé. Això no falla. Jo sempre he rebut moltes campanyes de desprestigi", ha afirmat.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha admès que és possible que no arribi a la majoria absoluta a les eleccions del maig i, en aquesta línia, ha dit que no tindrà "cap problema" per pactar amb la ultradreta de Vox. "Vaig pecar d'optimista", ha fet broma amb la presentadora.

El transfuguisme a Ciutadans, una oportunitat per a Ayuso

Ayuso ha explicat que vol "un govern amb els millors" i no ha rebutjat fitxar membres de Ciutadans per al seu executiu, com ja ha passat darrerament amb alguns membres de la formació d'Arrimadas que han marxat al PP. De fet, la popular ha avançat que alguns membres de Ciutadans li han proposat unir-se a la seva candidatura, però que cal "estudiar-ho bé".

La popular, que presentarà el mateix programa electoral que el 2019, ha insistit que prioritzarà fer una llista sobretot amb el PP, perquè "són els que mai han fallat".

"A les llistes vull fer un equip amb el PP per lleialtat, perquè posar i treure gent per estratègia seria tornar al principi. Però si a Ciutadans hi ha gent bona, estic obligada a fer-ho perquè vull el govern dels millors. Si hi ha bons enginyers, economistes o el que sigui que siguin bons, els temptejaré. Vull un projecte a Madrid a la meva manera, estable, reconeixible i que doni bons resultats", ha conclòs.

Compte enrere

Les enquestes publicades fins ara pronostiquen una còmoda victòria per als populars, que només necessitarien uns quants vots de Vox per tornar a formar govern. Per altra banda, les esquerres continuarien sense sumar i ja no podrien comptar amb un hipotètic suport de Ciutadans, que desapareixeria de l'hemicicle.

Precisament el partit taronja també ha fracassat a Múrcia, ja que tres dels seus diputats, els necessaris per salvar l'Executiu popular, ja han arribat a un acord amb el PP per rebutjar la moció de censura. A Andalusia Castella i Lleó —en aquesta última el PSOE també ha presentat una moció de censura— el partit taronja ha optat per no moure fitxa i conservar, per ara, els seients de poder que ocupa.