L'acte "Otras Políticas" celebrat a València i protagonitzat per Yolanda Díaz, Ada Colau, la líder de Más Madrid, Mónica García, la líder de Compromís, Mònica Oltra i l'activista Fátima Hamed continua aixecant polseguera. El que sembla que pot ser un nou moviment polític encapçalat per Díaz que congregui la major part de l'esquerra espanyola, ha provocat les crítiques del PP, des d'on ja havien batejat aquest acte com un "Aquelarre Feminista", quelcom que va ser vist com una floreta per les polítiques. Ara, com acostuma a fer, Isabel Díaz Ayuso ha anat una passa més enllà i ha assegurat que el que "la modernitat" que aquestes líders proposen "és viure segrestades, sota un burca o la llibertat del comunisme".

"Davant la realitat indiscutible d'una Comunitat de Madrid emprenedora, veiem aquests dies com ens volen presentar altres polítiques. Ara resulta que la modernitat que ens proposen és viure segrestades sota un burca o la llibertat del comunisme. Les altres polítiques (en al·lusió al nom de la trobada) que han fet del sexe un instrument per justificar la seva vàlua", ha denunciat la sempre polèmica Ayuso, que ara mateix es troba immersa en una guerra interna al PP contra Teodoro García Egea i Pablo Casado pel control del partit a Madrid.

Contra la "baralla de sexes" 

Ayuso va ser la protagonista de l'acte celebrat a València durant uns minuts, quan l'amfitriona Mònica Oltra va fer broma assegurant que a cap de les polítiques els hi venia de gust que la madrilenya fos convidada a l'acte. Amb tot, a banda de l'evident absència de la popular, tampoc hi estaven convidades les líders de Podemos Ione Belarra i Irene Montero, fet que ha generat molta polèmica. Sembla que la intenció de Díaz és agrupar l'esquerra en un únic moviment en què no destacarien les sigles del partit morat. 

Avui, Ayuso s'ha queixat que el de Díaz i companyia "no és el lideratge femení que representa la majoria de dones, que no busquen escalar posicions a cap lloc simplement pel fet de ser-ho". Totes les líders que van participar a l'acte, van apostar per un altre tipus de lideratge, més femení. Ayuso s'hi oposa i ha volgut deixar clar que ella renega de la "baralla entre sexes". La popular ha subratllat que calen "homes i dones vàlides, fortes i valentes".

"Presidenta, presidenta!"

"Això és l'inici d'alguna cosa meravellosa", va assegurar dissabte Yolanda Díaz en la seva intervenció al teatre Olimpia, després de ser rebuda amb crits de "presidenta, presidenta", com sovint es referixen els seus seguidors a Ayuso. Davant l'escepticisme de Podemos per l'acte,  Díaz va intentar calmar les aigües de la polèmica:  "No hem fet més que un humil acte que ha despertat moltes expectatives", ha assegurat la vicepresidenta, que en altres ocasions també ha descartat que l'acte sigui l'inici de cap plataforma.  

La vicepresidenta Generalitat valenciana, Mónica Oltra, també va deixar clar que "no hi són totes", però va assegurar creure que "representem a moltes que no hi són i crec que se senten representades". El nou espai també ha obert les portes a altres formacions creades bàsicament com a resposta al descontentament generat per Podemos, com Más Madrid. La seva portaveu, Mónica García, va defensar  el nou projecte: "una altra política és possible i és això que estem fent avui". "Hem vingut aquí per quedar-nos, no demanarem permís i no demanarem perdó", va advertir.

A la imatge principal, Isabel Díaz Ayuso / Europa Press