El fitxatge de sang reial del Partit Popular, Cayetana Àlvarez de Toledo, va aterrar al partit prometent irreverència i mà dura contra el procés, uns atributs que ha traslladat a les files del partit. En diverses ocasions les seves accions han fet pujar els colors als membres del partit, però l'última sortida de to posant més llenya al foc en la disputa entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso ha estat la gota que ha fet vessar el vas per diversos diputats de la formació, els quals exigeixen que entregui l'escó per "deslleial", segons informa El Confidencial. 

Tot plegat s'ha originat per una entrevista que la diputada del PP va fer a El Mundo per promocionar el seu llibre, on Álvarez de Toledo es despatxa a gust amb el seu partit amb el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea. “Egea exerceix un mandat testosterònic i perjudica Casado”, ha sentenciat. 

A la marquesa de Casa Fuerte li ha estat indiferent que el PP estigui intentant apagar els focs interns que estan minvant la seva imatge, però tampoc és la primera vegada. Álvarez de Toledo ja es va deslligar de les seves responsabilitats com a portaveu del grup Popular per discrepàncies amb el líder del partit. Aquella decisió va ser un xoc i un cop a la imatge de la formació, però amb el temps les tensions semblaven haver-se apaivagat. Fins ara. 

Diputats farts

Molts representants dels populars estan fart de les accions de la marquesa i la seva impunitat, fet pel qual reclamen la seva dimissió. La majoria dels diputats no aproven la conducta de l'exportaveu perquè creuen que només contribueix al desgast de les sigles, afirma el digital. “Es poden comptar amb una mà els companys amb què té relació”, ha sentenciat un parlamentari popular.

Les declaracions de la diputada no només es veuen com un acte de "deslleialtat", sinó que es posen en dubte. La marquesa va assegurar que Garcia Egea li feia bullying, un fet que alguns diputats qüestionen: “Si dius que et fan bullying, el que és coherent és anar-te'n”, ha afirmat una companya de files.

Traient els draps bruts 

En resposta a les declaracions incendiàries de la diputada del PP els seus companys de fila han respost i han tret els draps bruts de la marquesa. Alguns dels seus col·legues de partit apunten que la feina d'Álvarez és mínima. 

Actualment, és la vicepresidenta de la Comissió d'Hisenda i forma part, com a vocal, de la Comissió de Ciència, Innovació i Universitats i de la Comissió Mixta per a la Unió Europea, però segons els seus companys més enllà d'ostentar els càrrecs la relació amb aquestes comissions és molt escassa. Alguns diputats del PP sostenen que quan hi ha una comissió assisteix, però matisen: “llevat de la d'Hisenda, a la resta entra i se'n va”.