Després de setmanes amb la incògnita sobre què en sortiria de l'acte "Otras Políticas", finalment la iniciativa d'un sector d'Unidas-Podemos s'ha destapat aquest dissabte a València. La vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz i l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau han presentat un nou espai juntament amb la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra; la portaveu del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta, Fàtima Hamed Hossain; i la portaveu de Más Madrid, Mónica García.

"Això és l'inici d'alguna cosa meravellosa", ha assegurat Díaz. Amb tot, la trobada al Teatre valencià Olimpia ha despertat polèmica. Dins dels entorns de Podemos, l'acte suposa un terratrèmol per ser suposadament l'inici del projecte polític de la vicepresidenta segona, que ha estat rebuda amb crits de "presidenta, presidenta". De la trobada, n'han quedat fora algunes de les principals líders de Podemos, com les ministres Irene Montero i Ione Belarra. Però Díaz ha intentat calmar les aigües. "No hem fet més que un humil acte que ha despertat moltes expectatives", ha assegurat la vicepresidenta, que en altres ocasions també ha descartat que l'acte sigui l'inici de cap plataforma.  

La vicepresidenta Generalitat valenciana, Mónica Oltra, també ha volgut deixar clar que "no hi són totes". "Però crec que representem a moltes que no hi són i crec que se senten representades", ha valorat Oltra.

oltra

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en l'acte "Otras Políticas" amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz. / Efe

El nou espai també ha obert les portes a altres formacions creades bàsicament com a resposta al descontentament del projecte de Podemos, com Más Madrid. La seva portaveu, Mónica García, ha defensat el nou projecte: "una altra política és possible i és això que estem fent avui". "Hem vingut aquí per quedar-nos, no demanarem permís i no demanarem perdó", ha defensat.

Insults en mig de l'acte i llançament d'ous

A banda de la nova estratègia dins del terreny de joc de Podemos, l'acte ha despertat el rebuig dels sectors contraris a la formació d'esquerres. Les polítiques que han participat en l'acte d'aquest dissabte denunciat que han rebut insults des que es va anunciar la iniciativa, i aquest dissabte també han estat increpades per alguns transportistes, que els han llençat ous quan entraven al teatre.

Però la cosa no ha acabat aquí. Durant l'acte, les paraules de les polítiques han estat interrompudes per algú del públic suposadament del sindicat Frente Obrero. La interrupció ha despertat crits unànimes de la resta del públic de "fora, fora", i "visca la lluita de la classe obrera". "Mai us he vist reivindicar la classe obrera", ha contestat Mònica Oltra quan l'aldarull s'ha calmat. 

El suport d'Ada Colau

L'acte ha tingut un marcat caràcter feminista amb les dones com a protagonistes.  Totes les polítiques presents han mostrat suport a la unió des de la diferència cap a un mateix projecte progressista. 

Les intervencions d'Ada Colau han caminat en aquesta línia i ha reivindicat que es facin més actes d'aquesta mena. "Hem de treure la política de la lluita de sigles, el repte que tenim no són les pròximes eleccions, és el futur de les pròximes generacions", ha reivindicat. 

Queda per veure si "això és l'inici d'alguna cosa meravellosa", com preveu Yolanda Díaz que s'ha mostrat "il·lusionadíssima" amb l'acte d'aquest dissabte. "El millor està per venir", ha conclòs. 

 

 

Imatge principal: L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau; la portaveu del Moviment per la Dignitat i la Ciutadania a Ceuta, Fàtima Hamed Hossain; la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz; la portaveu de Más Madrid, Mónica García; i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, en l'acte "Otras Políticas", a València. / Efe