Isabel Díaz Ayuso dispara amb tot contra Pedro Sánchez després de l’anunci del president espanyol que es planteja dimitir. La presidenta madrilenya qualifica la carta dirigida a la ciutadania que va compartir Sánchez ahir “d’infame” i “impresentable”, la situa “entre el sentimentalisme i el chavisme” i considera que és “impròpia d’una de les democràcies més avançades del món”. Ayuso afirma que és una maniobra que deixa Espanya en el “desgovern total”, suposa un “dany a la convivencial institucional” i sumeix l’Estat en una “espècie de buit de poder” i un “estat de paralegalitat i limbe institucional perquè qualsevol cosa sigui possible”. Per a Ayuso, els espanyols estan “entre la mofa, la perplexitat, i l’angoixa”. “S’escaqueja del control deixant Espanya sense agenda, buscant la seva pròpia impunitat”, ha reblat al Foro Económico d’El Norte de Castilla.

🔴 Pedro Sánchez, DIRECTE | Possible dimissió i reaccions a la carta del president del Govern

 

 

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha titllat Sánchez “d’home obsessionat pel poder” i l’ha acusat de fer “xantatge emocional a la seva gent” i de tenir “nul amor per Espanya, nul respecte a les institucions i nul·la professionalitat”. A més, Ayuso retreu que la carta hagi suposat un “dany reputacional al govern espanyol en conjunt”, que ha estat “protagonista de tota la premsa internacional per a enrojolament d’Espanya”. “Un governant està per donar seguretat jurídica, confiança, autoritat moral i un projecte a la vida nacional”, ha proclamat.

I quin pot ser l’objectiu de Sánchez? Ayuso el té clar: “Es tanca cinc dies per veure com triturar els jutges, l’oposició i l’empresa independent a partir del dilluns”. La presidenta madrilenya esgrimeix que la missiva del president espanyol, que ha rebut el suport del seu cercle més proper, és el “súmmum de la falta de respecte a la Nació, a la dignitat del càrrec, als procediments i al bon nom internacional” d’Espanya. “Qui està al timó? Què tem aquest home a la deriva?”, s’ha preguntat Ayuso.

“No s’atreveixi a tocar el Poder Judicial”

Així mateix, ha lamentat que, a parer seu, Sánchez hagi “estès els mals de l’enfrontament real que provoca la política catalana a l’Espanya sencera” i s’hagi mostrat “disposat a enfrontar els espanyols per escapar-se de les seves responsabilitats, sense donar una sola explicació i posant a la diana a la mateixa Justícia”. En aquest sentit, retreu al president espanyol que ho hagi convertit tot en una “suposada conspiració per a la deslegitimació dels jutges” i qüestiona que “s’atreveixi” a dir al Congrés dels Diputats que continua creient en la Justícia per després “escriure aquest enfilall d’acusacions encobertes a la seva carta”. Ayuso ha rubricat la seva crítica amb una advertència: “No s’atreveixi a tocar el Poder Judicial, no cregui que continuarà minant l’ordre constitucional impunement”. “Sánchez cau o es manté a la superfície, però sempre atropellant el que faci falta”, ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!