La decisió de Pedro Sánchez de “reflexionar” sobre si es manté o no com a president del govern espanyol ha traspassat fronteres i la premsa internacional ja se n’ha fet ressò. Un dels verbs més contundents l’utilitza el mitjà digital Politico, que assenyala que el líder socialista “amenaça” d’abandonar el càrrec. Dins del text explica quin és el motiu: una “investigació preliminar sobre si l’esposa del primer ministre, Begoña Gómez, va utilitzar les seves connexions amb el govern per promoure els seus interessos comercials privats”. Altres mitjans assenyalen que Sánchez “es planteja” o “considera” abandonar el seu càrrec.

Són mitjans com The Guardian, la BBC, el New York Times, el Financial Times o Le Monde. La majoria d’aquests mitjans, a excepció del rotatiu novaiorquès, situen la notícia com una de les més destacades en les edicions digitals de l’edició de les onze de la nit (hora catalana). “El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, diu que està considerant dimitir després de l’obertura d’una investigació per corrupció contra la seva esposa”, titula el diari francès més conegut arreu del món. Le Monde cita el mitjà madrileny El Confidencial com el diari que ha destapat aquest dimecres a primera hora l’obertura de diligències contra Begoña Gómez; i fa referència al text de Pedro Sánchez en el qual assegura que ell i la seva dona són víctimes d’una campanya orquestrada per la dreta i l’extrema dreta.

El primer ministre espanyol es planteja deixar-ho davant la investigació per corrupció de la seva dona”, titula el Financial Times. El New York Times titula: “El líder espanyol diu que està considerant dimitir mentre la seva esposa s'enfronta a una investigació”. “El president espanyol, Pedro Sánchez, suspèn els seus afers públics mentre la seva esposa s’enfronta a una investigació”, assenyala la BBC, sense mencionar en el títol que el líder del PSOE es planteja abandonar la presidència. El títol del The Guardian és més pla, però concís: “El primer ministre espanyol considera deixar-ho per la investigació de la seva dona”.

La notícia ha trasbalsat la política espanyola. Pel que fa als principals diaris editats a Madrid, El País titula en la seva edició digital de les onze de la nit: “Sánchez es planteja dimitir pels ‘atacs sense precedents’ de la dreta i la ultradreta contra la seva esposa”. El Mundo: “Sánchez cancel·la la seva agenda i dilluns decidirà si continua com a president del govern”. La Razón: “Sánchez cancel·la la seva agenda i es planteja deixar la presidència davant la ‘campanya d’assetjament’ contra la seva esposa”. L’ABC, fidel als seus breuíssims títols diu: Sánchez: “Necessito parar i reflexionar”.

La carta de Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest dimecres a través d'una carta que es planteja dimitir del seu càrrec a causa de les acusacions de corrupció contra la seva dona, Begoña Gómez. El líder socialista ha escrit un text dirigit a tota la ciutadania espanyola en què assegura que ha decidit cancel·lar la seva agenda durant els pròxims dies, perquè necessita "reflexionar" si ha de continuar al capdavant de l'executiu espanyol després que un jutjat de Madrid hagi decidit obrir diligències contra la seva parella per un presumpte cas de tràfic d'influències.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!