L'entorn de Pedro Sánchez es bolca a assegurar que no hi ha tacticisme polític en la seva amenaça de dimitir com a president. Ministres de la màxima confiança del cap de l'executiu han sortit a primera hora d’aquest dijous a defensar que la missiva publicada aquest dimecres va ser un "acte de sinceritat" que mereix tot el "respecte" i totes les "energies positives". Félix Bolaños ha creuat els dits perquè el líder del PSOE es mantingui al capdavant de la Moncloa i no acabi dimitint: "Espero que el procés de reflexió acabi amb la seva continuïtat i dient que no han pogut amb ell; després d'haver estat democràticament escollit com a president; cinc dies no són res". S'ha pronunciat de la mateixa manera María Jesús Montero: "El necessitem perquè Espanya continuï avançant; ànims president".

El ministre de la Presidència i de Justícia ha traslladat el seu suport al seu cap en una entrevista a Radiocable, en la qual ha denunciat que Pedro Sánchez és víctima d'una "persecució cruel sense límits i amb mentides" per "intimidar i deshumanitzar” adversaris polítics. "El que s'està preguntant és si val la pena aquest cost personal i familiar, perquè la persecució que té la seva família és evident", ha assegurat aquest ministre, que dimecres al vespre va dirigir-se a la Moncloa per reunir-se amb altres membres de l’entorn més proper a Pedro Sánchez per tal d'avaluar la seva situació política i personal.

Qui també estava en aquella trobada del comitè de crisi era María Jesús Montero, que aquest dijous ha afirmat que la missiva de Sánchez és “un acte d’absoluta sinceritat i transmet tota la veritat”. En una entrevista a la SER, ha aprofitat per acusar el líder del PP de ser un “masclista”: “Ahir el que diu Alberto Núñez Feijóo és que Begoña Gómez s’ha de quedar a casa; una visió per apartar la dona de la vida pública”. “I tot això pesa en el cor, no tant en el cap”, ha puntualitzat una de les polítiques de màxima confiança de Pedro Sánchez. "Estem tots molt concentrats en què la decisió de dilluns sigui continuar en un projecte imprescindible per a aquest país", ha afegit.

Tant Bolaños com Montero han coincidit en el relat que la decisió de Sánchez arriba després d'haver estat víctima de l'assetjament de la dreta i l'extrema dreta des del primer dia que va arribar a la presidència del govern espanyol. La vicepresidenta primera també ha acusat l'oposició de la dreta i la ultradreta d'amagar la seva falta de propostes i projecte amb atacs al PSOE, al president i al seu entorn. "Aquesta estratègia demana una reflexió i un 'ja n'hi ha prou'", ha reblat.

Conclave a la Moncloa: l’entorn de confiança de Sánchez es reuneix per trobar una solució

Aquest dijous al vespre va celebrar-se una reunió a la Moncloa de Pedro Sánchez amb diversos dels seus col·laboradors més propers. Membres del govern espanyol i del PSOE van reunir-se amb el líder socialista a partir de dos quarts de nou del vespre. Hi van assistir la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, i el secretari d'Organització, Santos Cerdán.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!