L'anunci del Govern sobre l'imposició de restriccions per frenar la sisena onada de la covid-19 va exaltar, i molt, la majoria dels grups de l'oposició. Especialment crítics es van mostrar els tres partits de la dreta espanyolista, que ràpidament van acusar l'Executiu de generar la ruïna als sectors afectats i van qüestionar la validesa legal de les mesures. Aquest dijous, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat les mesures del Govern, fins i tot aquelles que semblaven menys viables com el toc de queda. Davant d'això, els tres grups han optat per diverses estratègies.

Una ha sigut la d'exaltar-se més, protagonitzada per Vox, que a més ja ha anunciat que està estudiant presentar un recurs contenciós administratiu contra la resolució que presenti la Generalitat. Ho ha dit el líder del grup parlamentari, Ignacio Garriga, a través d'un tuit. "Diguin el que diguin els separatistes penso celebrar el Nadal amb tota la meva família. Prou ja de trepitjar els nostres drets fonamentals!", ha afegit.

Captura de pantalla 2021 12 23 a las 16.58.28

De fet, el diputat Antonio Gallego ja va alertar ahir que l'equip jurídic del partit estaria atent a tots els moviments que fes la Generalitat en aquesta matèria i que si hi havia alguna "escletxa", per més mínima que sigui, per denunciar el Govern per aquestes accions, ho faria.

La ironia de Fernández

També ha seguit criticant les restriccions el líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, en el ple dels pressupostos tot i l'aval del tribunal, que tants cops ha defensat. "El passat cap de setmana el president de la Generalitat es manifestava amb milers de persones. 48 hores després, anunciava el tancament de l'oci nocturn, noves restriccions a l'hostaleria i la restauració i el toc de queda. Quina classe de catàstrofe ha passat a Catalunya perquè en 48 hores passessin de ajuntar-se 25.000 a no deixar que 11 s'asseguin en una taula?", ha exposat.

"Cap. Les dades eren exactament les mateixes el cap de setmana que el dilluns. Per què poden vostès manifestar-se tan alegrement i amb les mateixes dades tanquen locals d'oci i restaurants? Ser separatista t'immunitza davant del virus? És evident que no. És la seva sensació d'impunitat, que ja ni dissimulen", ha rematat.

El silenci de Cs

Ciutadans, en canvi, que aquest passat dimarts va considerar que les mesures mancaven de "suport legal sense un estat d'alarma", ha mantingut el silenci. Segurament perquè ja van alertar que esperarien que es posicionés el TSJC, que finalment no els ha deixat cap altra opció que el silenci.

 

Imatge principal: els líders de Vox, Ciutadans i el PP al Parlament / Foto: Sergi Alcàzar