A quatre dies per la manifestació contra el judici a Madrid, l'independentisme ja està preparat per desbordar la capital espanyola de participants. En aquests moment, ja hi ha més de 400 autobusos preparats per assistir-hi, dels quals 360 sortiran des de Catalunya i més 40 que ho faran des de la resta de la península. El que equival a unes 20.000 persones i, des de les territorials de l'ANC, encara es fan les crides per comprar els últims bitllets.

A més, hi ha fins a 10 trens de l'AVE complets o gairebé complets, segons han informat les entitats convocants de l'acte a través d'un comunicat. Pel que fa als avions, també van força plens i els preus són molt més alts que de costum, casuístiques que es donen quan hi ha molta demanda. En aquests moments, només un bitllet d'anada per dissabte costa entre 112 i 230 euros.

A totes aquestes dades, però, caldrà sumar-hi els qui decideixin anar-hi per compte propi amb els seus vehicles; pel que les xifres d'assistència podrien superar els 45.000 manifestants de la concentració de dretes a Colón de fa unes setmanes, contra el diàleg amb Catalunya. 

La manifestació d'aquest dissabte començarà a les sis de la tarda al passeig del Prado, a l'espai que hi ha entre la rotonda Emperador Carlos V i la plaça Neptuno, i anirà fins la plaça de Cibeles, on es farà un acte polític. La marxa transcorrerà per aquesta artèria madrilenya sota el lema "l'autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir".

La convocatòria està organitzada per l'ANC i Òmnium, però té el suport dels principals partits independentistes (JxCat, ERC i la CUP) i una seixantena d'entitats madrilenyes.