L'agència de notícies nord-americana Associated Press és un dels molts mitjans internacionals que s'ha fet ressò de la vaga de fam d'alguns dels presos polítics que estan tancats a Lledoners. El dia que el conseller Jordi Turull i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, fa 15 dies que fan dejuni, l'agència nord-americana ha publicat una entrevista que els va fer a la presó.

Una corresponsal d'Associated Press s'ha desplaçat fins al centre penitenciari per parlar amb els dos presos polítics i assegura que tots dos han coincidit en afirmar que el judici que està a punt d'arribar "serà la plataforma per fomentar la seva causa per la independència".

A més a més, tots dos van subratllar la necessitat de diàleg entre el Govern i l'executiu de Pero Sánchez al mateix temps que van rebutjar qualsevol representació del moviment independentista relacionada amb la violència. 

Aquesta entrevista de l'agència de notícies nord-americana arriba després que el conseller Turull hagi hagut de ser traslladat a la infermeria de la presó, segons va informar aquest divendres el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, a través d'una piulada.