El conseller Jordi Turull ha estat traslladat aquest divendres a la infermeria del centre penitenciari de Lledoners, segons ha informat el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, a través d'una piulada. Turull va començar el passat dia 1 de desembre la vaga de fam junt amb el president del grup de JxCat i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i aquesta nit es completen les dues setmanes. "Malgrat mantenir-se estables, el temps transcorregut i la situació individual fa aconsellable que ara Turull sigui traslladat a la infermeria", explica Padrós.

Poc després, Padrós ha concretat a través d'una segona piulada que no existeixen "signes d'alarma" sinó que el trasllat a la infermeria forma part del "protocol mèdic".

Posteriorment, la direcció general d'Institucions Penitenciàries ha confirma que el diputat havia estat traslladat a la infermeria per "indicació facultativa".

La portaveu dels presos, Pilar Calvo, ha explicat que les analítiques que es van practicar dijous als presos mostraven les alteracions habituals en persones en vaga de fam, però els serveis mèdics han demanat Jordi Turull que es traslladi a la infermeria "per poder fer el seguiment millor".

Turull deixa a partir d'ara de fer les feines que té assignades al centre i, en comptes d'estar a la cel·la, es trasllada a la infermeria, però continuarà mantenint el règim de visites, treballant amb els advocats i escrivint.

En el moment en què Turull i Sànchez van començar la vaga de fam, els metges del centre penitenciari van posar en marxa un protocol intern de seguiment del seu estat de salut, amb controls de pressió, pes i anàlisi de sang. Així mateix es va crear una comissió de seguiment amb experts dels àmbits ètic, jurídic i mèdic.