La presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha dit que confia en la paraula del que va ser el seu antecessor en el partit, Albert Rivera, quan va anunciar el novembre del 2019 que abandonava la política i la vida pública per centrar la seva activitat en el sector privat.

Així ho ha indicat Arrimadas a Baeza (Jaén), en declaracions als mitjans, abans de participar en una trobada amb militants i simpatitzants. Ho ha fet per valorar les informacions aparegudes en alguns mitjans que apuntaven que Rivera s'havia de convertir en un dels assessors de capçalera del president del PP, Pablo Casado.

"Tothom va escoltar Albert Rivera quan va dimitir i va dir que els seus anys en la política eren suficients i que se n'anava al sector privat, i jo confio en la paraula d'Albert Rivera, com van veure tots els espanyols", ha dit Arrimadas, sense voler entrar en més valoracions.

D'altra banda, sobre la decisió de l'Audiència de Madrid de ratificar el cartell de Vox sobre els menors no acompanyats (MENA), Arrimadas ha rebutjat també pronunciar-se sobre això argumentant que "últimament estem veient molta ingerència del govern espanyol en les decisions judicials i jo no comentaré res sobre això".

La presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, i el coordinador a Andalusia, Juan Marín, han arribat a Baeza (Jaén) en el marc de la ruta Il·lusió taronja. L'acte amb militants i simpatitzants ha suposat la cloenda a l'esmentada iniciativa desenvolupada a les vuit províncies andaluses amb l'objectiu de retrobar-se amb els afiliats i conèixer les seves propostes.

Cs i els seus cosins francesos

Mickael Nogal, diputat del partit d'Emmanuel Macron, ha admès la seva decepció amb Ciutadans per la seva "ambigüitat" davant dels ultres de Vox. El jove francès, d'origen espanyol, ha dit en una entrevista per a Europa Press recollida per ElBoletín.com que, així com el 2019 el seu partit, La República En Marcha, i el partit d'Albert Rivera eren "cosins", ara tenen clar que la decisió d'Inés Arrimadas d'"acceptar treballar amb Vox" ha significat traspassar "una línia vermella" que els liberals francesos no poden entendre. Els dos grups parlamentaris s'integren en la mateixa formació dins del Parlament Europeu, Renovar Europa, que agrupa formacions liberals.

Davant del nou rumb del partit espanyolista que el diputat gal creu que ha pres recentment, ha afirmat: "La línia d'En Marche no és la de Ciutadans". A més, Nogal sembla estar convençut que, si encara hi hagués Rivera, no hauria pres les mateixes decisions que Arrimadas. "Ens ha decebut molt la posició de Ciutadans respecte a Vox, hi hem posat distància", ha declarat.

 

Foto principal: La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas / Europa Press