Malgrat que ja fa més d'un any i mig que va dimitir com a president de Ciutadans per la patacada històrica a les eleccions del 10 de novembre de 2019, el nom d'Albert Rivera continua tenint cert pes polític. Almenys, per a Pablo Casado. Segons explica El Independiente, la relació entre ambdós és "molt bona" i els contactes s'han multiplicat en el darrer any. El mitjà assegura que el president del Partit Popular veu en Rivera una mena d'assessor de confiança i atén i escolta els seus consells.

A finals de l'any passat, ja va transcendir que el PP havia contractat l'exlíder taronja, ara responsable del despatx d'advocats Martínez-Echevarría & Rivera, per tal que preparés el recurs d'inconstitucionalitat que els populars van portar al Tribunal Constitucional contra la llei catalana de lloguers. També s'atribueix a Rivera la gestió de la incorporació de Toni Cantó a les files del partit conservador. Hauria estat l'expresident de Ciutadans qui hauria informat Pablo Casado de la marxa de Cantó del partit taronja abans que el propi actor de professió ho oficialitzés als mitjans de comunicació.

Altres maniobres en les que apareix l'ombra de Rivera, segons el mitjà, tenen a veure amb la contundència i duresa del discurs que ha exhibit Casado contra Pedro Sánchez per la concessió dels indults. El líder popular ha arribat a assegurar que l'aprovació de la mesura de gràcia suposa un intent de "canvi de règim". D'altra banda, l'expolític català també hauria intervingut en la ruptura entre el PSOE i PP per tancar l'acord de renovació d'òrgans com el Consell General del Poder Judicial.

Rivera, número dos a Madrid

Encara que, ara per ara, es descarta el seu fitxatge pel PP a curt i mitjà termini, molts tenen clar que "tornarà algun dia" a la política. De fet, a finals de 2020, El Independiente detalla que la direcció popular va arribar a sondejar a diversos dirigents territorials del partit per veure quina resposta donaven a la possibilitat d'incorporar Albert Rivera com a número dos de la candidatura al Congrés dels Diputats. En específic, a la llista per Madrid, just per darrere de Casado.

Internament, la seva incorporació no aixeca molt entusiasme, perquè consideren que "no acceptaria qualsevol cosa" i que podria arribar a fer ombra al líder del PP, Pablo Casado.

Sigui com sigui, els populars ja compten a les seves files amb nombrosos excàrrecs de Ciutadans. Alguns casos destacats són els de Lorena Roldán, que va concórrer amb el PP en les eleccions del 14 de febrer com a número 2 per Barcelona; Fran Hervías, que va acusar el partit taronja de convertir-se en una "muleta del 'sanchisme'" o José Manuel Villegas, que s'encarrega de pilotar la Fundació Propósito, un think tank que està vinculat al PP.

 

Imatge principal: Albert Rivera, en una fotografia d'arxiu. Europa Press.