Albert Rivera va a la seva i tant li fa que passa a Ciutadans, la formació que va liderar fins a la patacada que va patir a les eleccions espanyoles del desembre del 2019. Ciutadans s’enfonsa i el que va ser el seu president es dedica a donar lliçons de lideratge polític ara que ha estat nomenat director de l'Instituto de Liderazgo y Formación Política del Centro de Enseñanza Superior Cardenal Cisneros, adscrit a la Universitat Complutense de Madrid.

Rivera vol captar alumnes per als seus cursos de lideratge i formació política que dirigirà a l’Institut i no té cap problema per enviar missatges a través de les xarxes socials on assegura que “em sembla que necessitem formar millor les elits polítiques d’aquest país. Sigui a escala municipal, autonòmica o nacional, perquè per estar en primera línia política s’ha de tenir una formació de primera”.

fran hervias

Fran Hervías, ha deixat Ciutadans per passar-se al PP /  Arxiu

Fuga de càrrecs

Això ho proclama l’home que va liderar Ciutadans, formació que cada dia que passa va perdent representació, amb diputats i senadors que pleguen i es passen al PP. Com és el cas de Fran Hervías, que va ser secretari d’organització del partit entre el 2014 i el 2020, els anys que Albert Rivera va fer el salt a Madrid i Ciutadans va créixer a tota Espanya. Hervías, que va plegar tot just fa una setmana, coneix tots els secrets de la formació, que posarà ara al servei dels populars.

"Un polític de primer nivell ha d'estar molt preparat perquè millori la qualitat política de la nostra democràcia", assegura Rivera a l’hora de promocionar els seus cursos. En paral·lel, els que van ser companys de partit s’abonen al transfuguisme, i alguns obtenen un premi per fer-ho, com ha passat amb diputats que han abandonat Ciutadans a Múrcia i han estat nomenats consellers del govern del PP. En paral·lel, el grup de Ciutadans al Congrés dels Diputats va perdent representació. En una setmana han plegat dos diputats i s'han quedat amb vuit representants.

En aquest context, aquest dilluns es vota la moció de censura presentada pel PSOE contra el govern PP-Ciudadanos a Castellà i Lleó. Una diputada de la formació taronja ha marxat del partit i està per veure a si hi donarà suport.

Foto principal, Albert Rivera / EP