"Comparteixo amb molts catalans la sensació de tristesa. El separatisme surt reforçat d'aquestes eleccions. Venen anys durs. Tot i no tenir majoria, el separatisme ha vist reforçada la seva majoria d'escons". Amb aquestes paraules Inés Arrimadas ha lamentat els resultats de les eleccions catalanes d'aquest diumenge. Uns resultats que han girat l'esquena a la formació taronja. I de quina manera. Patacada històrica, monumental, sense precedents de Ciutadans. De ser la primera força política amb 36 diputats i més d'un milió de vots en les eleccions de fa quatre anys a quedar penúltims a l'hemicicle, només per davant del PP, i quedant com a una força residual. 

foto 3760396

Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas  / ACN

El candidat del partit ha aparegut al costat de la seva líder i el to i el contingut del seu discurs també sonava a derrota sense pal·liatius. Després de començar felicitant el PSC, Carlos Carrizosa també ha lamentat: "Gairebé la meitat dels catalans s'ha quedat a casa. No hem sabut mobilitzar l'electorat constitucionalista com nosaltres hauríem volgut". I, igual que Arrimadas, també ha vist l'augment de diputats independentistes com una molt mala notícia per a la societat catalana: "Mala notícia, l'augment del separatisme, que tindran una majoria més gran al Parlament de Catalunya encara que no representin la majoria social dels catalans".

Carrizosa emplaça els seus votants a seguir en la línia: "Defensarem el constitucionalisme des del centre, la moderació, la ideologia liberal, però també amb fermesa en la lluita per les llibertats i la democràcia a Catalunya. Defendrem a tots els que ens han votat, però també els que s'han quedat a casa". Per acabar amb un lacònic i poc convincent: "Continuarem defensant els principis que van donar lloc al naixement de Ciutadans l'any 2006". Veurem què passa amb ell i si continuarà al càrrec després del desastre. Demà, dilluns, reunió d'urgència del comitè executiu del partit.