La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha sortit del pacte constitucionalista perquè, segons ella, "cedeix als independentistes des del minut u". D'aquesta manera, Arrimadas ha sentenciat que el PSOE no és un bon soci per la seva formació perquè ha permès "que s'aixequi el control dels comptes catalans i que s'obrin ambaixades".

Arrimadas ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TV3 poc abans que el president Sánchez comparegués per anunciar la data de les pròximes eleccions generals. Els comicis tindran lloc el dijous 28 d'abril, i la líder de Cs indicava que "com més aviat millor", perquè "no es pot allargar una legislatura que ja està esgotada".

En la mateixa línia, Arrimadas espera que el cap de l'executiu espanyol no faci cap "sanchada", ja que el creu "capaç de buscar qualsevol cosa per allargar l'estada a la Moncloa".

Taula de diàleg

Inés Arrimadas ha tornat a carregar contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver muntat un altre chiringuito, en al·lusió a la taula de diàleg de partits catalans. La cap de l'oposició exposa que ha proposat "moltes vegades" plens monogràfics sobre la crisi catalana i que sempre ha obtingut la mateixa resposta: que es presenti a la taula de partits.

La dirigent unionista no està a favor d'aquesta taula i insta a discutir en el ple del Parlament. "Què és això d'una taula de partits mentre es tanca el Parlament?", sentencia.

Judici al procés

Aquest dijous es va poder veure Oriol Junqueras i Quim Forn declarant al Tribunal Suprem en el marc del judici al procés. "La sensació d'ahir va ser la mateixa que quan els vaig veure declarant la independència", ha dit Arrimadas després de ser preguntada per com s'havia sentit quan va veure els seus excompanys d'hemicicle declarant. De la mateixa manera, Arrimadas ha continuat carregant contra els dirigents independentistes: "Es pensaven que tenien impunitat. La violació de drets que van dur a terme fa molta pena".

Els processats no són els únics que han rebut per part d'Arrimadas, ja que TV3 també n'ha sortit mal parada: Arrimadas ha criticat la cadena i li ha demanat que "representi tota la societat de Catalunya". La líder de Cs s'ha preguntat quina cobertura donarà la televisió al judici si aquest dura tant com es preveu.