La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha emplaçat el líder socialista català Miquel Iceta a fer "una proposta" per crear una coalició electoral amb Cs, PP i PSC. "M'agradaria que el PSC s'assegués a la taula i fes una proposta, però ni això ha passat", ha lamentat en una trobada virtual amb corresponsals a Brussel·les. Malgrat admetre que els socialistes no tenen interès en l'aliança de "constitucionalistes", Arrimadas assegura que no donen per morta aquesta via.

"No llencem la tovallola", ha dit. Segons Arrimadas, es podrien presentar sols a les eleccions però creu que "la llista unitària és la màxima garantia que no es perdran vots".

"Si Iceta volgués fer un govern constitucionalista, se sumaria a la llista perquè no es perdin els vots", ha insistit. Ciutadans veu aquesta aliança com una "oportunitat" davant la "divisió" dels partits independentistes. "Si anem junts, segur que guanyem i podrem governar", ha assegurat Arrimadas.

Els comuns també volen Iceta

Aquest mateix dimarts, la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha obert la porta a pactar amb ERC i el PSC a les eleccions del 14-F sempre que l'objectiu principal passi per "donar resposta" als problemes de la gent. La diputada ho ha dit en una entrevista a TVE, on també ha negat rotundament que afronti als comicis com un plebiscit.

En aquest sentit, Albiach també ha dit que creu que és moment de buscar "grans consensos" per fer front a la crisi sanitària i social. 

I Torra també vol consens...

Mentrestant, aquest mateix matí, el president Quim Torra ha instat les forces independentistes a pactar "un gran acord" abans de les eleccions del febrer per unir l'estratègia de l'independentisme en els pròxims comicis. En una entrevista aquest dimarts a El Matí de Catalunya Ràdio, Torra ha estat molt autocrític i ha reconegut que en aquest mandat s'han "incomplert promeses". És per això que el president ha afirmat que "no es pot perdre una altra oportunitat".

El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha vist amb bons ulls aquesta última proposta i ha instat tots els grups a reunir-se i deixar de llançar missatges.