"Els correus dels jutges demostren que tot s'hi val per la unitat". Això és el que ha assegurat el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, sobre els correus privats que revelen l'odi de jutges espanyols als independentistes, uns missatges que "no sorprenen" Aragonès. "Com a mínim el Consell General del Poder Judicial hauria d’obrir una investigació interna", ha reclamat al mateix temps que no ha confirmat si el Govern posarà una querella o no.

En una entrevista a RAC1, Aragonès ha afegit que des d'un principi "l'Estat va decidir no jugar la carta dels vots i jugar la carta dels cops". El vicepresident apuntava que amb els cops "sempre ens guanyaran", perquè "nosaltres sempre ens hem situat en el camp de la democràcia i no de les bofetades".

Tornant a l'efemèride que se celebra aquest 20 de setembre, Aragonès ha confessat que ja tenien "pistes" d'una intervenció de l'Estat fins i tot abans de l'escorcoll a Economia. Aquell dia, que ha qualificat de "caos", assegura que fins i tot va sentir a la ràdio que l'havien detingut.

Jordi Sànchez estava preocupat per la comitiva judicial

Des del moment que els mitjans van donar a conèixer la notícia dels escorcolls, la gent es va concentrar davant la Conselleria, una concentració de què Aragonès era partidari tot i que indica que Jordi Sànchez estava molt preocupat perquè la comitiva judicial pogués sortir.

Quan aviat farà un any que Sànchez i Jordi Cuixart són a la presó, el titular d'Economia ha lamentat el seu empresonament dient que "aquell 20 de setembre no m'hauria imaginat que els Jordis poguessin acabar a la presó"; d'altra banda, "sí que pensava que hi podien acabar els membres del Govern".

La causa contra el procés no para de créixer en nombre d'imputats, i Aragonès mateix ha confessat que no sap si ell hi està: "No he rebut cap comunicació. Sé, perquè ho he llegit als mitjans, que el jutge d'instrucció 13 creu que soc culpable d'un delicte de desobediència i que ho ha traslladat al TSJC perquè la fiscalia es pronunciï", ha dit el vicepresident.

"Hi ha intencionalitat política"

El titular d'Economia i Hisenda ha carregat contra el jutjat 13 de Barcelona, de qui ha afirmat que "té moltes irregularitats", a més d'haver posat en marxa "una causa política". Pere Aragonès ha explicat que el seu nom no va començar a aparèixer fins que Marta Rovira va marxar a l'exili i ell es va posar al capdavant d'ERC. Per aquests motius pot subratllar que "hi ha intencionalitat política" en les actuacions del 13.

Finalment el vicepresident ha assegurat que ERC i JxCat arribaran a un acord "els pròxims dies" sobre els diputats suspesos, i ha matisat que "ningú haurà de deixar l’acta de diputat. Estic d'acord amb Puigdemont que els presos i els exiliats han de continuar sent diputats. Això és una línia vermella", ha conclòs.