El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, assegura que el projecte de pressupostos que presentarà el Govern garantirà les necessitats de la gent però que també treballarà perquè la voluntat de la ciutadania que s'ha expressat "reiteradament" a favor de la independència "cristal·litzi" amb la formació d'un nou estat. Aragonès ha dit aquest dissabte que segueixen compromesos amb el projecte republicà i que treballallen per fer-lo realitat "al més aviat possible".

El vicepresident ha respost així a les declaracions que el diputat de la CUP Carles Riera ha fet avisant el Govern que no tornaran "a caure en la mateixa trampa del xantatge" pel què fa als pressupostos i instant-los a fer efectiva la República aquesta legislatura.

Aragonès ha respost a les declaracions que el diputat de la CUP Carles Riera ha fet en una entrevista a l'ACN avisant el Govern que la seva formació "no tornarà a caure en la mateixa trampa del xantatge" pel que fa als pressupostos. Riera també ha dit que "per trencar amb l'Estat i fer efectiva la independència no cal un pressupost autonòmic. Que no ens vulguin tornar a enredar". 

El compromís

El vicepresident de la Generalitat ha assegurat durant l'acte anual de Barcelona Export Group a Fontanilles (Baix Empordà) que el projecte de pressupostos que presentaran atendrà les necessitats de la ciutadania en matèria d'ensenyament, salut o protecció social i ha remarcat que el Govern està "plenament compromès amb l'exercici de la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya i amb la seva decisió de convertir-se en un estat independent". 

Pere Aragonès Sitges ACN
El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès / ACN 

En aquest sentit, ha dit que ho faran amb la "màxima immediatesa" i que treballaran per "crear les condicions necessàries" perquè aquesta voluntat "cristal·litzi" amb la formació d'un nou estat. 
Aragonès ha recordat que tenen el president d'ERC a la presó i que la secretària del partit "s'ha hagut d'exiliar".

"Aquest govern que ha patit en pròpia carn la repressió sap la importància d'estar compromesos amb el projecte republicà. Per tant, no hi ha d'haver cap dubte, seguim compromesos per poder-lo fer realitat el més aviat possible", ha afegit. 

"Porres i togues"

El número dos del Govern també ha aprofitat per valorar la situació econòmica de Catalunya i criticat els "mals auguris" que havia fet l'executiu espanyol a finals de l'any passat. "La realitat és que el darrer trimestre de l'any passat quan vam patir la repressió generalitzada de l'estat la nostra economia va seguir sent més activa que mai", ha dit.

Això demostra que "l'economia catalana és molt més forta que la repressió i que qualsevol intent d'aturar la voluntat democràtica dels ciutadans, amb porres, togues o amb decisions judicials injustes". 

El vicepresident també ha condemnat avui l'agressió a la dona d'un membre de Cs aquest dissabte al parc de la Ciutadella a Barcelona per treure llaços grocs. "La Generalitat condemna qualsevol agressió sense matisos", ha dit.