El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, confia en els tres partits independentistes per construir el nou Govern com més aviat millor. "El poble de Catalunya necessita un Govern amb totes les funcions que es posi a caminar", ha defensat Aragonès després d'una reunió a Lleida amb el Paer en cap, Miquel Pueyo.

ERC, Junts per Catalunya i la CUP ja han celebrat dues reunions per intentar arribar a un acord de Govern, i Aragonès ha assegurat que els partits independentistes continuen "treballant i treballaran de valent per conformar aquest Govern". "Màxim respecte i confiança a les tres formacions polítiques per posar en marxa la majoria solida i estable de la legislatura", ha manifestat.

Els desitjos d'Aragonès per la nova legislatura del Parlament

Aragonès ha fet aquestes declaracions l'endemà de constituir-se el nou parlament escollit a les urnes el 14-F. I ho ha fet en una visita institucional a la comarca del Segrià on s'ha reunit amb el paer en cap de l’ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo

reunión Aragonès Pueyo Lleida Govern nou / ACN

Reunió del vicepresident Pere Aragonès amb el Paer en cap, Miquel Pueyo, a Lleida. / ACN

En una roda de premsa posterior a la trobada, Aragonès també ha expressat els seus millors desitjos a la Mesa del Parlament, esperant que es pugui posar a caminar per construir una legislatura "productiva". "És el moment de posar-nos a caminar", ha reivindicat el vicepresident en funcions. Aragonès també ha tingut unes paraules per reconèixer l'anterior Mesa, que segons ha remarcat, "ha estat objecte de persecució judicial per haver defensat tots els debats", i en especial el president sortit, Roger Torrent.

El nou Parlament

Aquest divendres es va constituir el nou Parlament de Catalunya elegit a les urnes al 14 de febrer. Els diputats de les set formacions que el configuren van elegir els membres de la nova Mesa i la presidenta del Parlament, Laura Borràs

La nova presidenta va prometre "fer respectar" la institució "davant les ingerències exteriors" i "culminar" el procés "d'alliberament nacional". Ho ha fet en la seva primera intervenció com a màxima autoritat de la cambra catalana després de ser escollida amb els vots d'ERC i JxCat en la sessió constitutiva que s'ha celebrat aquest divendres al matí.

 

Imatge principal: El vicepresident Pere Aragonès, després de la reunió amb el paer en cap, Miquel Pueyo. / ACN