Diversos mitjans europeus s'han fet ressò de l'elecció de Laura Borràs com a presidenta del Parlament, i han fet menció del seu pefil "independentista hardline".

Aquesta és la raó de l'atenció mediàtica que ha rebut aquesta elecció del legislatiu català més enllà de l'Estat espanyol, intuint que serà una presidència del Parlament de pes polític.

Algunes de les reaccions han estat les següents:

Emissora pública alemanya Deutschlandfunk

"La nova presidenta del Parlament de Catalunya promet la independència". 

Deutschlandfunk

Canal France 24

"El Parlament català escull una independentista hardline com a presidenta. Laura Borràs ha estat nomenada amb el suport dels partits independentistes, que van augmentar la seva majoria a l'assemblea en les eleccions autonòmiques del 14 de febrer, en aconseguir 74 escons a la cambra d'un total de 135 escons"

France24
Grup mediàtic RND d'Alemanya

"Catalunya: la nova presidenta del Parlament promet la independència. En el seu discurs d'investidura, Laura Borràs ha manifestat que els independentistes volen "culminar el camí de l'alliberament nacional". Les negociacions per formar govern segueixen en marxa"

RDN

Agència France Presse

"Una independentista de línia dura dirigirà el Parlament autonòmic català. En el seu primer discurs, la filòloga de 50 anys ha assegurat que "aquesta legislatura ha de marcar un punt d'inflexió en l'avanç cap a la independència de Catalunya".

AFP

Diari 'L'indépendant' de Perpinyà 

Una propera a Carles Puigdemont, elegida presidenta del Parlament català. "La legislatura que s'obre ha de marcar un punt d'inflexió en el camí cap a la independència de Catalunya perquè això és el que volen i han decidit més de la meitat dels nostres conciutadans". Des de les seves primeres paraules com a presidenta del Parlament, Laura Borras ha marcat el to, ultrapolític, del seu mandat".

L'indépendant

Diari portuguès Publico

""La candidata de Junts, Laura Borràs, ha estat escollida aquest divendres presidenta del Parlament regional de Catalunya, en imposar-se en la segona volta amb 64 ​​vots a la socialista Eva Granados, que en va obtenir 50, en una votació que també va incloure 18 vots en blanc i dos nuls".

Publico

Borràs ha volgut agafar de referència la presidència de Carme Forcadell i ha assegurat que el seu objectiu és "continuar la seva feina allà on la va deixar". La presidenta ha denunciat que la republicana compleixi pena de presó per haver permès debats i ho ha titllat d'"anomalia". "No ens cansarem de denunciar-ho", ha dit en presència de la mateixa Forcadell, que ha pogut assistir a la sessió perquè, igual que l'exconsellera Dolors Bassa, manté per ara el tercer grau.