Junts pel Sí i la CUP han recuperat el clima de diàleg fluid en les negociacions per a la investidura del president de la Generalitat, després de dos intents fallits en què Artur Mas no ha estat elegit. O bé, les converses no han estat mai bloquejades. Hi ha versions per a tots els gustos. Però el que totes les fonts consultades confirmen és que les converses són fluides.

“Hi ha bon rotllo”, assegurava aquesta matí a El Nacional un dels negociadors de Junts pel Sí. El cert és que l’actitud al Parlament ha canviat en relació amb aquest tema i la impressió que l’acord serà possible és evident als passadissos de la Cambra catalana, tot i les incerteses.

Símptomes de canvi

Després d'una espiral de creixement de la tensió des del ple de dijous passat, les declaracions d’Artur Mas i Oriol Junqueras ahir al vespre van ser un dels primers símptomes que apuntaven a aquest gir en la valoració de les converses. Aquest matí, Raül Romeva ha sortit a reblar el clau.

"Tot i que ho sembli, no estem bloquejats, en absolut. Es tracta de buscar una solució que no humiliï a ningú, però tampoc signifiqui una renúncia total", ha assegurat el cap de llista de JxSí en declaracions a Catalunya Ràdio.

Reunió Mas-Romeva

Mas s'ha reunit aquest matí amb Romeva al Parlament, després del ple de la Cambra. Alguns dels negociadors consultats asseguren que res ha canviat en relació amb els darrers dies, que més enllà de les declaracions públiques, les negociacions han seguit avançant amb les mateixes dificultats i els mateixos progressos de sempre i que l'acord encara haurà d'esperar uns dies.

Aquesta impressió més positiva en l'evolució de les converses s'ha vist confirmada en paral·lel amb la compareixença d'Antonio Baños i membres del secretariat de la CUP al Parlament aquest matí.

De moment, doncs, de bon rotllo.

(FOTO: EFE)