La CUP no estripa les cartes, demana calma i ho fia tot a una assemblea oberta quan hi hagi una nova proposta de negociació amb JxSí. Així ho han explicat una nodrida mostra del secretariat nacional de la formació anticapialista  (amb l'exdiputat David Fernàndez inclòs) i del grup parlamentari en una roda de premsa multitudinària duta a terme aquest migdia al Parlament en què han volgut deixar clar que, de moment, "ningú s'ha abaixat els pantalons".

Una compareixença que ha servit per retreure a CDC l'anomenat "pressing CUP",  i per informar que la setmana vinent enceten una ronda d'assemblees territorials per recollir l'opinió de les bases i la militància sobre un virtual acord. Per primera vegada, la CUP no s'ha tancat a proposar a les seves bases la possibilitat que Artur Mas sigui investit. Com a mínim, els cupaires han evitat posar com a condició que la  proposta de JxSí hagi d'incloure una persona diferent de Mas.

Pantalons posats

"Tenim punts de contacte i tot el que s'ha aprovat venia en el programa de JxSí, no imposem les nostres condicions. Ningú s'ha abaixat els pantalons davant les exigències de la CUP", ha insistit Baños. "Hi ha marge per negociar", ha puntualitzat, per separar "el malestar per la campanya mediàtica que rep la CUP del bon to de les converses de les taules de negociació".

Ara bé, Baños ha alertat sobre "l'ofensiva neoautonomista" que al seu parer han encarnat els darrers dies els consellers Andreu Mas-Colell i Francesc Homs i una biosfera mediàtica que no ha identificat.  "Hi ha sectors partidaris del dilacionisme" [de dilatar el tempo del procés] però nosaltres garantim que això es farà de manera irreversible, sòlida i consensuada", ha sentenciat Baños.

"Treballem per a un acord", ha insistit amb vehemència Eulàlia Reguant, una de les veus cupaires en la discreta negociació del pla de xoc social, al qual la formació atorga màxima rellevància.

"No posem en risc el procés"

"La CUP no posa en risc els procés, el blinda de marxes enreres i de traïcions". Aquesta ha estat la resposta de la diputada Gabriela Serra davant les crítiques que han rebut els cupaires per "poca flexibilitat". "Anem lents, perquè anem lluny", ha recordat, recitant un dels eslògans electorals més exitosos de la formació anticapitalista en la campanya electoral del 27S.

Serra no ha volgut posar terminis per a la "gestació" del pacte amb JxSí però Xevi Generó, tot un tòtem del secretariat nacional de la CUP, ha deixat clar que "els mecanismes de decisió interna estaran preparats per avalar l'acord".

Sala de màquines de la decisió

De dimarts a dijous de la setmana vinent la CUP durà a terme assemblees territorials per prendre l'opinió de la militància. Ara bé, qualsevol decisió definitiva es prendrà en una assemblea nacional oberta que demanen de no confondre amb la jornada de debat també oberta prevista pel 29 de novembre.

(FOTO: EFE)