Després de la manifestació de l'11 de setembre, que segons els organitzadors va arreplegar fins a 800.000 persones a Barcelona i segons la Guàrdia Urbana 115.000, ara l'ANC ha cridat de nou a la mobilització independentista per commemorar el sisè aniversari del referèndum d'autodeterminació, l'1 d'octubre del 2017. Aquesta manifestació serà a la plaça Urquinaona, on fa gairebé quatre anys es van concentrar les protestes, i els aldarulls, contra la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. I, precisament, la intenció de l'entitat presidida per Dolors Feliu és recuperar "l'esperit d'Urquinaona" que va caracteritzar aquelles manifestacions durant l'octubre del 2019. "Enguany fa sis anys que el SÍ a la independència va guanyar el referèndum i, per això, cal recordar aquella gesta i reafirmar la voluntat de complir amb el mandat sorgit de les urnes", explica l'organització en un comunicat, un missatge que coincideix amb el discurs de Feliu l'11 de setembre, quan va advertir que la investidura de Pedro Sánchez havia de passar per un reconeixement explícit del resultat del referèndum. 

Més mobilitzacions amb el focus sobre l'independentisme 

La manifestació està convocada per diumenge 1 d'octubre a les 11 h a aquesta plaça al centre de la capital catalana i està prevista la intervenció de la mateixa Feliu, dels activistes Júlia Balas i Marcel Vivet, condemnat per la seva participació en una contramanifestació independentista durant una concentració a Barcelona del sindicat Jusapol. També hi participarà en l'acte Nacho Pallàs, membre del col·lectiu Meridiana Resisteix. Un cop hagin intervingut, començarà la manifestació en direcció cap a la plaça Sant Jaume, davant el Palau de la Generalitat. En els últims dies, el xoc entre l'Assemblea, que ha demanat aixecar la DUI l'endemà que s'aprovi una hipotètica llei d'amnistia, i el Govern, que considera que els seus plantejaments no són realistes, ha anat en augment. Sense anar més lluny, durant l'acte polític de l'11-S, Feliu va demanar als polítics independentistes més coherència amb les seves proclames i que, si no, convoquessin eleccions, a les quals amenaça de presentar una controvertida quarta llista independentista. 

Un dels objectius de l'ANC en aquest nou capítol de l'independentisme, on el moviment té a sobre els focus de tot l'Estat pel paper que juga en la negociació per la investidura de Pedro Sánchez, és recuperar la mobilització als carrers. Per això, tal com expliquen en el comunicat, la voluntat de la manifestació el pròxim 1 d'octubre és "continuar impulsant la mobilització ciutadana". "Cal que tornem a prendre les regnes i ens preparem per a un nou i definitiu embat amb l'Estat espanyol".