Crítiques contra els Mossos d'Esquadra pel cordó policial que separava les desenes de manifestants antimonàrquics dels espanyolistes aquest diumenge a Figueres, amb motiu de la visita de la princesa Elionor i la infanta Sofia. L'Assemblea ha denunciat en una piulada que els agents desplegats davant la torre Galatea del Museu Dalí hagin deixat els espanyolistes mobilitzats per Convivència Cívica Catalana apropar-se a les joves, mentre que els que protestaven per la seva visita a Catalunya s'han hagut de concentrar 500 metres més enrere, una distància que els Mossos ha anat ampliant, tal com es pot veure en les imatges enregistrades pels assistents. Un d'aquests vídeos compartit per la mateixa ANC, captura el moment en què un agent deixa passar dues persones amb una bandera espanyola mentre aïlla els que porten estelades i símbols contra la corona.

Monàrquics i antimonàrquics, separats pels Mossos

En el missatge que acompanya el vídeo-denuncia, l'ANC ha lamentat que els Mossos hagin deixat "passar banderes espanyoles, mentre fan fora independentistes".  De fet, els agents de la policia catalana han estat les úniques persones que depenen de la Generalitat que han assistit a la primera visita de la princesa de Girona a la província. Juntament amb les dues germanes, han acudit a la visita la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay. També les han rebut el president de la fundació Princesa de Girona, Francisco Belil; el president de la Fundació Gal·la-Salvador Dalí, Jordi Mercader, i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas (PSC). S'ha fet notar l'absència, però, de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó (ERC), que ha rebutjat la visita a través d'un tuit aquest mateix diumenge a la tarda: "A mi no em representen".

 

L'agenda de la princesa Elionor a Catalunya

L'hereva al tron espanyol tindrà dos actes a Figueres a la tarda acompanyada dels reis Felip VI i Letizia i de la infanta Sofia, amb motiu de l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona 2022. A les 17 hores, les joves han mantingut una sessió de treball sobre els nous programes de la fundació i una trobada amb joves participants, i a les 18 h han visitat el Museu Dalí. L'endemà, la princesa Elionor es desplaçarà fins a Barcelona, on té programada l'agenda tot el dia, que culminarà amb la cerimònia d'entrega de premis de la fundació, ocasió a la qual assistirà amb els seus pares, els reis.