La princesa de Girona visita per primer cop la província de Girona als 16 anys. Elionor ha acudit aquest diumenge al museu Dalí de Figueres en la seva visita a Catalunya amb motiu de l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona 2022 que tindrà lloc dilluns. En la seva arribada, la princesa i la seva germana, la infanta Sofia, han estat rebudes per desenes de persones davant la torre Galatea del museu. Per una banda, la concentració antimonàrquica convocada per entitats com l'ANC, Òmnium i els comitès locals de CDR i el Consell per la República les han escridassat i mostrat símbols contra la corona. Uns metres més a prop de la princesa i a l'altra banda del cordó dels Mossos d'Esquadra, s'han situat els partidaris de la monarquia, mobilitzats per Convivència Cívica Catalana, que han rebut la princesa amb una pancarta on es podia llegir "El futur és Elionor".

Arriba Elionor entre xiulades i clams

Elionor ha viatjat a Figueres per a reunir-se amb joves que participen en programes de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), un dia abans de lliurar-se a Barcelona els Premis FPdGi 2022. Durant l'entrada, s'ha pogut sentir els clams i les xiulades dels participants de les dues concentracions a favor i en contra de la visita: una a favor convocada per les agrupacions locals de l'ANC, CDR, CxRep i Òmnium, i una en contra per Convivència Cívica Catalana. En el transcurs de la concentració antimonàrquica, els agents dels Mossos han anat desplaçant els manifestants cada cop més lluny del museu. Juntament amb les dues germanes han acudit a la visita la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay. També les han rebut el president de la fundació Princesa de Girona, Francisco Belil; el president de la Fundació Gal·la-Salvador Dalí, Jordi Mercader, i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas (PSC). S'ha fet notar l'absència, però, de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó (ERC), que ha rebutjat la visita a través d'un tuit aquest mateix diumenge a la tarda: "A mi no em representen". En les primeres imatges fetes d'Elionor i Sofia, destaquen les espardenyes que han triat per viatjar a Figueres.

Leonor y Sofía Girona 2 GTRES
La princesa Elionor i la infanta Sofia al Museu Dalí de Figueres / GTRES

L'agenda d'Elionor a Catalunya

L'hereva al tron espanyol tindrà dos actes a Figueres a la tarda acompanyada dels reis Felip VI i Letizia i de la infanta Sofia, amb motiu de l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona 2022. A les 17 hores mantindrà una sessió de treball sobre els nous programes de la fundació i una trobada amb joves participants i a les 18 h visitarà el Museu Dalí. L'endemà, la princesa Elionor anirà fins a Barcelona, on té programada l'agenda tot el dia, que culminarà amb la cerimònia d'entrega de premis de la fundació, ocasió a la qual assistirà amb els seus pares els reis.