Aquest diumenge la princesa Elionor de Borbó visita Girona. Elionor, que ostenta el títol de princesa de Girona, ho farà per primera vegada. I començarà pel Museu Dalí, a Figueres (Alt Empordà), on l'acompanyarà la seva germana, la infanta Sofia. Ara bé, l'acollida no serà la que Elionor més desitjaria, ja que l'alcaldessa de Figueres (ERC), Agnès Lladó, ja ha comunicat via Twitter que no rebrà les dues membres de la família reial. Així, l'alcaldessa republicana ha piulat: "Per una Figueres republicana. A mi no em representen #Jonohiseré". 

TuitAgnesLlado
 

La visita d'Elionor al costat de la seva germana serà sense els reis, amb qui sí que coincidirà el dilluns en un acte de La Fundació Princesa de Girona al Palauet Albéniz de Barcelona. També es veuran el dilluns a la tarda, en la cerimònia d'entrega de premis, que aquest any tindrà lloc a l'Auditori Àgora del Museu de les Aigües d'Agbar, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), ciutat governada pel PSC.

L'hereva al tron mai no havia anat a Girona a causa de la negativa de l'Ajuntament de Girona a cedir un espai per a la celebració del lliurament de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). És per això que, en les últimes dues edicions, l'entrega dels guardons de la FPdGi s'ha celebrat a la capital catalana. 

L'agenda Reial

Aquest diumenge, la princesa, de 16 anys, i la seva germana, de 15, veuran algunes de les principals obres que s'exhibeixen al museu Dalí de Figueres. A més, mantindran una xerrada amb un grup de joves catalans i d'altres punts d'Espanya que participen en els diferents programes que organitza la FPdGi, de la qual l'hereva al tron és presidenta d'honor.

De cara al dilluns, el reis i les seves filles encetaran la jornada amb la una trobada amb els premiats per la FPdGi i amb la reunió del Consell Assessor i el patronat de l'entitat. A més, la princesa i la infanta participaran en un taller organitzat per la plataforma Code.org, dedicada a promoure l'ensenyament de la informàtica i la computació a les escoles.

A la tarda, tots quatre presidiran a Cornellà de Llobregat la cerimònia dels cinc guardons que la FPdGi concedeix anualment i que en aquesta edició, per primera vegada, han recaigut en dones. A causa del veto que manté als actes que organitza la Casa Reial a Catalunya, no s'espera la presència ni del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni de cap dels seus consellers.

Amb tot, la presència d'Elionor de Borbó a Girona és la seva primera aparició en un acte oficial des del passat 20 d'abril, quan va visitar un institut de Leganés (Madrid). Dissabte passat, però, se la va poder veure amb els seus pares i la seva germana a la sortida d'un espectacle flamenc de la balladora i coreògrafa María Pagés en un teatre madrileny.