Tot i que els premis que porten el seu nom no se celebraran a Girona, després que la Casa Reial descartés aquesta opció ja al mes de març i tinguin lloc dilluns 4 de juliol a Cornellà, Elionor i la seva germana Sofia assistiran a un parell d'actes a Figueres aquest diumenge, quelcom molt poc habitual, no només pel lloc, sinó perquè aniran soles i sense la companyia dels seus pares, que acostumen a sumar-se a tots els seus actes públics. Felip VI i Letícia si que assistiran a l'entregada de premis a la ciutat del Baix Llobregat, però no es deixaran veure per l'Alt Empordà. I no hi ha ningú més content d'aquesta visita que les dretes espanyolistes del Parlament i el PSC, quelcom normal, ja que els socialistes són uns grans defensors de la figura de Felip VI. 

Per exemple, segons recull El Mundo, Nacho Martín Blanco, de Ciutadans, considera que la visita de l'hereva a Figueres suposa un "gest de normalitat democràtica", destacant la importància que té la zona per l'independentisme. "La Princesa Elionor també és Princesa de Girona i ha de poder visitar Girona o qualsevol altra ciutat de Catalunya, sempre que vulgui", ha defensat el portaveu del partit al Parlament, mentre es fonia en elogis cap al pare, de qui destaca un "encomiable feina en defensa del prestigi de la corona". 

"Espanya democràtica i constitucional" 

Per la seva part, Alejandro Férnandez, líder del PP català, assegura que la visita d'Elionor, que fa pocs dies va tornar del seu internat a Gal·les i se la va poder veure amb els seus pares sortint del teatre, "és una gran noticia que reconforta a milers de catalans que creiem en l'Espanya democràtica, constitucional i de concòrdia". En la mateixa línia, des de Vox creuen que és "fonamental" pels catalans que Elionor o altres membres de la Família Reial es passegin per Catalunya: "Mil vegades la presència de la Família Reial per a la nostra convivència i feines que la presència dels antisistema i separatistes a les institucions, perquè aporten inseguretat jurídica i caos", ha dit el portaveu dels ultres, Joan Garriga. 

Des del PSC, la seva posició és molt similar i entenen la visita com "un exemple d'estabilitat institucional, que propicia un clima serè i, per tant, més beneficiós per a Catalunya". L'autora d'aquestes paraules és Sílvia Panenque, diputada socialista per Girona, que considera que la decisió de la Casa Reial suposa un dels "passos endavant per recuperar la normalitat política a Catalunya".