La portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, s'ha reafirmat aquest dimarts a titllar de "terrorista" el pare del vicepresident espanyol Pablo Iglesias i ha amenaçat de dur la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, al Tribunal Constitucional si retira l'expressió del diari de sessions. "Si es mantenen les cursives i els claudàtors al diari de sessions, ho portaré a la més alta magistratura, és a dir, al TC", ha advertit en una roda de premsa telemàtica.

 

Batet va anunciar que retiraria del diari la part en què Álvarez de Toledo va dir, al passat ple, que Iglesias era "fill d'un terrorista" per la seva presumpta militància al Front Revolucionari Antifeixista i Patriòtic (FRAP), una organització fundada el 1971.

Les paraules de la portaveu popular van aixecar crítiques internes dins del PP, on ja s'havia qüestionat la decisió del president del partit, Pablo Casado, de designar-la portaveu al Congrés malgrat els pobres resultats electorals que va obtenir a Barcelona, circumscripció per la qual es va presentar a les eleccions.

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha estat un dels qui no ha compartit el to de les intervencions d'Álvarez de Toledo, i ella li ha agraït que ho digui públicament. "Jo no comparteixo la seva valoració, però entenc que no li puguin agradar algunes de les intervencions meves", ha dit, contraposant el cas del dirigent gallec amb les veus "anònimes" i "a les ombres" que demanen que sigui rellevada.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram