José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, fa setmanes que es troba a l'ull de l'huracà de la majoria de les polèmiques afecten el seu partit i el seu consistori. Des de l'escàndol de les comissions per la compra de mascaretes i altres materials sanitaris fins a la guerra entre Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado, Almeida no ha parat d'estar en el punt de mira, fet que podria estar passant-li factura, segons els sondejos interns del Partit Popular dels que informa El Español. La "preocupació s'estén entre els populars madrilenys, que veuen com la vara d'alcalde s'allunya de les mans del partit i d'Almeida. 

Les perspectives no auguren un bon futur a les eleccions municipals del 2023 per Almeida, així ho mostren els mateixos sondejos interns del PP de Madrid. L'actual alcalde es podria veure superat per Rita Maestre, a candidata de Más Madrid. L'opció d'esquerres es fa forta a poc a poc en les projeccions electorals, fet que pot fer perillar el lideratge d'Almeida. Les enquestes internes encara mostren que el popular podria ser l'opció més votada, però els diversos escàndols en què es troba immers poden passar factura a la precària situació en què es troba ara. 

La possibilitat de ser l'opció més votada no serena als populars madrilenys, però, per què? Per la debacle electoral que totes les enquestes, internes del PP i externes, auguren a Ciutadans. Les enquestes del PP madrileny apunten que el partit taronja cauria en picat respecte als resultats que van obtenir fa tres anys. Aquest fet deixaria a Almeida sense els seus principals aliats. Podria semblar que repetir la fórmula de Castellà i Lleó i confiar en l'extrema dreta seria la millor opció pels populars, però tampoc és una estratègia segura, ja que Vox podria perdre força a l'Ajuntament de Madrid, segons els sondejos interns del PP. Per tant, Madrid podria estar girant cap a l'esquerra, deixant als populars i la resta d'opcions de dreta i extrema dreta desemparats. 

Almeida es presenta com la víctima 

L'actual alcalde de Madrid no té una tasca fàcil per reconstruir la seva imatge després de trobar-se en tants casos mediàtics del PP. Els darrers, les comissions de les mascaretes, torna a posar el punt de mira sobre Almeida, qui ha decidit esquivar qualsevol responsabilitat presentant-se com una víctima. "De veritat he de dimitir perquè soc víctima d'un delicte?", ha preguntat l'alcalde i ha afegit: "Crec que la fiscalia ha estat investigant durant 17 mesos, amb una instrucció de més de 3.000 folis, amb proves en què la Fiscalia ha exonerat l'Ajuntament de Madrid i qualsevol responsable, i l'oposició ha decidit que aquí el culpable no és el que estafa sinó l'estafat. L'esquerra pretén que dimiteixi aquell que no té res a veure amb els fets. La Fiscalia diu que no tenim cap responsabilitat".