El PSC aposta per una una solució política en el cas català i rebutja la judicialització. Així ho reclamen en una proposta de resolució el grup ha registrat aquest dilluns al Parlament, on asseguren que "els conflictes polítics s'han de resoldre en el marc de la política, i no trobaran solució en la seva judicialització". Els socialistes han demanat que la proposta es debati en el proper ple, que podria ser aquest mateix dimecres. 

A més, el PSC també vol que se sotmeti a votació un posicionament del Parlament que reclami "la necessitat de restablir consensos bàsics dins la societat catalana", treballar per fomentar el diàleg entre les forces polítiques i trencar "les dinàmiques d'enfrontament i bloqueig" i "establir projectes col·lectius que puguin ser àmpliament compartits per la societat catalana". 

 

La proposta de resolució també inclou diversos punts que demanen rebutjar "qualsevol proposta unilateral o il·legal", demanen que es defensi "el compliment de la llei" i que es "garanteixin els valors constitucionals bàsics".