Quatre persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra aquest diumenge en la concentració que ha tingut lloc al davant de la delegació del govern espanyol. L'últim aquesta nit, al carrer d'Aragó a l'alçada de Llúria, durant la dispersió que estan fent els Mossos al centre de Barcelona. 

La policia ha carregat en diverses ocasions a cops de porra i hi ha hagut 98 ferits lleus, segons el SEM. 

Els ferits, principals per cops, 90 són a Barcelona, totes de caràcter lleu (22 d’ells Mossos d’Esquadra) i una de menys greu. Hi ha 7 ferits més a Lleida i 1 a Tarragona. Tots lleus, també.

Els manifestants han llençat ous i altres objectes al cordó policial. 

A partir de les 22h i per dissoldre la concentració els Mossos d'Esquadra han començat a dispersar. I ho han fet amb les furgonetes a tota velocitat pel Passeig de Gràcia. Mentre s'han format barricades amb contenidors i llençaments de vidre i runa que han tret dels mateixos contenidors d'escombraries. Hi hagut també focs de la crema de contenidors i cadires que hi havia en una terrassa d'un bar. 

Al carrer València hi ha contenidors tallant la calçada, que retiren una vegada i una altra els mateixos Mossos, mentre els bombers apaguen diversos contenidors cremant, alguns d'ells al carrer Bruc. 

Bombers carrer Bruc

Dispersió, també a tota velocitat, al carrer Mallorca a l'alçada del carrer Bruch. 

Mentrestant, cassolades improvisades des dels balcons i crits de tots tipus contra els mossos i contra la detenció de Carles Puigdemont.

Contenidors cremant carregues mossos

La convocatòria l'han fet Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) per protestar contra els empresonaments dels líders independentistes i que coincideix amb el dia en què la policia alemanya ha detingut Carles Puigdemont. La protesta, que s'ha viscut enmig d'un ambient força caldejat, ha aplegat un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana.