L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, surt en defensa del ja exconseller d'Interior, Miquel Buch. Malgrat que ha reconegut la seva "discrepància ideològica"" amb qui va ser l'alcalde de Premià de Mar, també ha volgut agrair "la col·laboració i predisposició" que ha tingut Buch com a titular d'Interior.  

Aquest matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que destituïa del seu càrrec a Buch, que el passarà a substituir l'advocat Miquel Sàmper, que és regidor a l'ajuntament de Terrassa per JxCat.

miquel buch roda de premsa confinament lleida

Miquel Buch en una roda de premsa durant el confinament de Lleida / ACN

Bona predisposició

Albiol va arribar al càrrec després que el 21 d'abril, en ple confinament, els Mossos d'Esquadra enxampessin al llavors batlle socialista, Àlex Pastor, circulant amb el seu vehicle amb evidents signes d'embriaguesa. L'endemà dels fets va renunciar al seu càrrec i davant la impossibilitat de les forces d'esquerra d'arribar a un acord, Albiol va assumir l'alcaldia perquè el PP havia estat la força més votada en les eleccions del 26 de maig del 2019.

Així doncs, Albiol ha hagut de col·laborar amb el departament d'Interior en un moment complicat i marcat per la gestió de la crisi sanitària arran de la pandèmia de coronavirus.  "Vull agrair a Miquel Buch la col·laboració i predisposició com a conseller d'Interior de la Generalitat que sempre ha tingut durant aquests tres mesos que fa que estic al capdavant de l'alcaldia de Badalona", ha ressaltat el batlle en el seu compte de Twitter. 

En la seva piulada, el popular també ha desitjat "sort" al conseller destituït. Buch havia estat molt criticat pels sectors independentistes per la seva gestió policial durant les manifestacions que es van produir a l'octubre després que sortís a la llum la sentència dels presos polítics. Uns retrets que també van venir del president de la Generalitat.

A més de Buch, Torra també ha destituït els fins ara conselleres d'Empresa,  Ángels Chacón, i la de Cultura, Mariàngela Vilallonga.