L'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, del PSC, ha estat detingut aquesta nit a Barcelona pels Mossos d'Esquadra per atemptat contra l'autoritat i per saltar-se el confinament pel coronavirus. A més, Pastor circulava amb el seu vehicle amb evidents signes d'embriaguesa, segons avança El País.

Fonts properes al cas han confirmat a El Nacional que l'alcalde ha arribat a mossegar un agent dels Mossos, motiu pel qual se li atribueix atemptat contra l'autoritat.

Els agents han aturat el vehicle que conduïa Pastor en veure'l circular pel carrer Consell de Cent de Barcelona fent esses. Ha estat llavors quan el polític s'ha negat a sotmetre's la prova d'alcoholèmia i s'ha mostrat "molt alterat, cridava i donava cops". "No parava de repetir: soc l'alcalde de Badalona", apunten.

La detenció ha tingut lloc al districte de l’Eixample durant un control rutinari de Mossos per comprovar que es compleix el confinament. 

Suspès de militància

Pocs minuts després de saber-se la notícia, el PSC ha anunciat que el suspèn de militància i "li demana la renúncia de tots els seus càrrecs públics".

"Amb independència de la valoració positiva que ens mereix la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Badalona, considerem que els fets coneguts avui són incompatibles amb la militància socialista i l’exercici de qualsevol càrrec públic", apunten.

Pastor és alcalde des del juny de 2018, quan va guanyar una moció de censura contra la llavors alcaldessa Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, amb el suport del PP i Ciutadans. 

Posteriorment, tot i no haver guanyat les eleccions, Pastor va revalidar la seva alcaldia el 2019 gràcies al suport de Guanyem Badalona en Comú i Junts per Catalunya, que volien evitar un govern del PP liderat per Xavier García Albiol.

Moció de censura a la vista

Albiol, actual líder de l'oposició a Badalona i exalcalde del PP, ja ha avançat que, "com a partit més votat" a les municipals del 2019, començarà converses per presentar una moció de censura contra Pastor.

La líder de Guanyem Badalona en Comú i exalcaldessa que va precedir Pastor, Dolors Sabater, ha demanat un govern de concentració amb un "nou lideratge" i s'ha ofert ella mateixa per ser la nova alcaldessa. 

Per la seva banda, el regidor de Guanyem Badalona en Comú José Téllez ha assegurat que el PSC coneixia la situació "fa mesos" i "insultava" qui avisava que Pastor "no podia ser alcalde de Badalona". "Avui podia haver matat algú", lamenta.