El president del PP català, Xavier García Albiol, ha considerat que els correus de jutges desqualificant el moviment independentista "expressen un sentiment que comparteix una majoria dels catalans i la immensa majoria dels espanyols". A més, s'hi ha referit com a "correus privats" encara que s'hagin escrit a través d'un correu oficial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

En roda de premsa des del Parlament, Albiol també ha qualificat de "provocació i insult a la intel·ligència dels catalans" que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi demanat la dimissió del president del CGPJ, Carlos Lesmes, pels correus. I ha acusat Torra de "blanquejar" el "setge i bloqueig" de la comitiva judicial que va escorcollar el Departament d'Economia el passat 20 de setembre.

"La gent és com vostè i com jo. El que escrivien alguns jutges a través dels correus és el que escrivim i podríem pensar la majoria dels catalans que no som independentistes", ha afirmat Albiol. A més, segons el líder dels populars a Catalunya, els jutges han expressat opinions "en l'àmbit privat".

Després que Torra, en el marc d'una declaració institucional, hagi demanat la dimissió de Lesmes, Albiol ha considerat que aquesta petició és un "insult a la intel·ligència" després del que ha fet el president de la Generalitat i el seu Govern.

"La voluntat del Govern és blanquejar el que va passar el 30 de setembre. Torra augmenta l'aposta, els atacs, els insults i les provocacions contra l'Estat com a projecte polític i territorial", ha lamentat. A més, ha afirmat que el que es va viure avui fa un any va suposar un "setge" i un "bloqueig" al poder judicial perquè no pogués fer la seva feina, en referència a la manifestació i a l'escorcoll a la seu del Departament d'Economia de la rambla de Catalunya.