El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit la dimissió immediata del president del Consell General del Poder Judicial i ha demanat la nul·litat de les causes dels processats pel cas 1-O. En una declaració institucional aquest dijous al matí amb relació a la filtració de correus privats de jutges espanyols que revelen odi als independentismes, el president ha assegurat que "no hi ha seguretat jurídica a l'Estat".

Torra ha considerat que els fets són "d'una gravetat extraordinària" i ha exigit la inhabilitació immediata dels jutges."És un comportament inacceptable i una demostració més de l'absència absoluta de la imparcialitat de la justícia espanyola. Els correus qüestionen els fonaments de qualsevol estat democràtic i de dret", ha sentenciat.

Per aquest motiu, a més, el president ha instat la fiscalia a obrir una investigació per aclarir els fets i prendre mesures contra els responsables. Torra ha anunciat que ja ha encarregat un informe jurídic per estudiar les accions que emprendrà el Govern i ha revelat que avui mateix parlarà amb el cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, per demanar una "resposta immediata i contundent". 

El president ha afirmat que "una part del Poder Judicial té un interès directe en les causes que estan jutjant i mostren un favoritisme i parcialitat", i per això ha exigit la nul·litat de totes les instruccions amb relació al procés i la llibertat immediata de tots els presos.

D'altra banda, el Govern també instarà les autoritats europees que "actuin amb Espanya i les seves mancances democràtiques". En concret, es dirigiran a la Comissiaria de Justícia Europea.