Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem, s'ha reunit aquesta tarda amb el president Pere Aragonès en el marc de la ronda de contactes del president de la Generalitat. Abans, però, s'ha volgut pronunciar respecte al sopar de demà del Cercle d'Economia, al que assistirà el rei Felip VI.  Albiach ha apuntat que "l'agenda de la Casa Reial no pot condicionar l'agenda del Govern", considerant que a aquest hi assistiran personalitats prou importants, com ara el president de Corea del Sud, com per no anar-hi per la presència del rei.

En aquell moment, el vicepresident Jordi Puigneró havia anunciat que no substituiria a Pere Aragonès al sopar i per tant, cap membre del Govern no hi hauria assistit. Finalment, amb l'objectiu de no deixar la cadira de la Generalitat buida en esdeveniments que tinguin un especial interès per Catalunya, Laura Vilagrà, mà dreta del president, assistirà a aquest sopar com a representant de la Generalitat.

 Justament això és el que reclamava Albiach, que ha apuntat que en aquest sopar s'hi podrien discutir "temes comercials i econòmics". D'altra banda, però, també ha qüestionat "què suma i a què ajuda a l'economia del país" la figura d'un rei d'una monarquia "tacada de corrupció", en referència a Felip VI. 

Taula de partits abans que la de diàleg

Poc després, a la reunió amb Aragonès i Vilagrà, Albiach ha demanat al president del Govern que convoqui de manera formal la taula de partits, abans de la taula de diàleg amb el govern espanyol i ha situat els comuns com a únic soci fiable pel diàleg: "Som els que estàvem, els que estem i els que sempre estarem a la via del diàleg".

Per contra, però, la consellera de vicepresidència,  ha assegurat després de la seva trobada que el Govern encara no convocarà als partits catalans perquè es vol prioritzar la taula de diàleg:  "Hem de parlar d'autodeterminació, d'amnistia i de la fi del conflicte polític". Vilagrà ha declarat que "segurament més endavant" el Govern tornarà a citar els grups de l'oposició, tal com també ha demanat Salvador Illa a la seva reunió amb el president, però aquesta no és la seva prioritat. 

Blindatge de les competències catalanes 

La presidenta d'En Comú Podem ha lamentat el recurs imposat pel govern espanyol a la llei catalana de lloguers, però, com va fer Gabriel Rufiàn ha celebrat "haver aconseguit que no la suspenguin". Per això, ha volgut subratllar que "si no volem que la llei catalana bona per als catalans pugui tornar a ser recorreguda pel govern espanyol, cal que tinguem competències en qüestions clau per a la vida dels catalans". 

És en aquesta línia que ha demanat que a la taula de diàleg es dugui el blindatge de les competències catalanes i "exigir la delegació de competències que avui són exclusives de l'Estat". "És urgent, necessitem blindar el dret d'habitatge a Catalunya per no tornar-nos a trobar en situacions dramàtiques", ha afegit.